Acasa Romania 60.000 de vânători in Romania

60.000 de vânători in Romania

Autor: admin

Vanatoarea reprezinta activitatea care consta in prinderea si/sau uciderea animalelor salbatice, cele mai intalnite motive pentru aceasta practica fiind obtinerea produselor de origine animala precum carnea, blana, oasele, coarnele etc. Pasionatii o fac fie ca activitate de recreere, fie pentru taxidermie, in scopul obtinerii unui trofeu de vanatoare. 

Tipurile de vanatoare sunt cea industriala, cea sportiva si cea de exterminare. Dupa numarul de participanti, vanatoarea poate fi individuala, la care participa un singur pasionat impreuna cu un reprezentant al fondului de vanatoare, vanatoare de colectiva de tip A, unde pot participa de la 2 la 5 vanatori si vanatoare colectiva de tip B, unde avem minim doi vanatori. 

Statistic vorbind, Romania este tara europeana cu cei mai multi lupi aflati in salbaticie, mai exact peste 3000 de astfel de exemplare. Lucrul acesta atrage multi vanatori pasionati ce doresc sa isi incerce norocul. Din pacate, numarul lor ridicat a dus la multe ilegalitati; au fost gasite exemplare impuscate, tocmai pentru ca vanatul lupilor este mai popular decat vanatul mistretilor, sau al caprioarelor si le fac concurenta.

Care sunt hainele de vanatoare?

Dupa cum prea bine stiu cei pasionati, hainele de vanatoare constau in principal in bluze, pantaloni, palarii, jachete, manusi, sosete si bocanci. Materialul rezistent la apa din care este compus echipamentul de vanatoare este confectionat special pentru conditiile aspre ale vanatorii. Acest aspect ajuta la controlul nivelului de umiditate si in acelasi timp nu face zgomot, pentru a nu scoate in evidenta pozitia vanatorului si a alerta vanatul. 

Multe din articolele vestimentare pentru vanatoare pot fi gasite in sectiunile de sport din magazinele pentru haine. Deoarece exista diferite tipuri de vanatori si hainele lor vor fi variate. Unii vanatori pun accentul pe flexibilitate, in timp ce altii doresc confort si caldura. Conditiile de vreme difera in functie de prada pe care o urmareste fiecare. Un bonus pentru haine este ca acestea sa fie usor de curatat. 

Camuflajul – parte integranta a hainelor de vanatoare? 

In ciuda asteptarilor, camuflajul nu este obligatoriu pentru vanatoare. Chiar daca este posibil sa iti imbunatateasca sansele sa iti prinzi prada, multi vanatori in haine colorate si cu caini alaturi reusesc sa duca la bun sfarsit o partida de vanatoare. 

Articole relevante