Acasa Economie Ecouri ale politicii lui Trump privind industria: Romania se afla printre cele 10 state afectate in mod direct

Ecouri ale politicii lui Trump privind industria: Romania se afla printre cele 10 state afectate in mod direct

Autor: admin

Romania se afla printre cele 10 tari europene afectate in mod direct de catre deciziile Statelor Unite ale Americii cu privire la politica industriala, iar pozitia tarii noastre este ca Europa trebuie sa ramana unita in dialogul cu SUA, a declarat, joi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Radu Stefan Oprea, intr-o conferinta de presa.

„Romania se afla printre cele 10 state afectate in mod direct de decizia SUA. Sunt industrii afectate, precum cea a otelului. Am avut consultari cu mediul de afaceri, am prezentat la Bruxelles pozitia noastra si dorim ca pozitia si dorintele mediului de afaceri din Romania sa fie cunoscute si sa fie prezentate in cadrul negocierilor”, a spus ministrul.

In opinia sa, Uniunea Europeana trebuie sa aiba in continuare o voce comuna in negocierile cu Statele Unite.

„Uniunea Europeana trebuie sa ramana unita in dialogul cu SUA, iar ceea ce am vazut astazi in rezultatele actiunilor presedintelui Juncker sunt in zonele incurajatoare”, a aratat Oprea.

Miercuri, intr-o conferinta de presa la Washington, presedintele Statelor Unite, Donald Trump, si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au anuntat ca au ajuns la un acord privind relatiile comerciale dintre SUA si UE.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/macroeconomie/industria-ue/romania-este-afectata-direct-de-deciziile-sua-cu-privire-la-industrie-1596567

Articole relevante