Acasa Romania USR nu sprijina referendumul pentru familie. Vlad Alexandrescu: Orientarea propusa de Dragnea ne apropie de Rusia

USR nu sprijina referendumul pentru familie. Vlad Alexandrescu: Orientarea propusa de Dragnea ne apropie de Rusia

Autor: admin

Orientarea propusa de Liviu Dragnea in privinta redefinirii familiei in Constitutie apropie Romania de Rusia, declara liderul senatorilor USR, Vlad Alexandrescu, precizand ca partidul sau nu sprijina referendumul anuntat de PSD si nu doreste ca el sa aiba loc.

Presedintele PSD a anuntat recent ca referendumul pentru familie ar putea avea loc la sfarsitul lunii septembrie sau inceputul lui octombrie, iar Vlad Alexandrescu spune ca organizarea unui referendum pentru familie este o idee gresita.

„Eu sper din toata inima, impreuna cu partidul din care fac parte, Uniunea Salvati Romania, ca acest referendum nu va avea loc si nu va polariza societatea pro sau contra minoritatilor sexuale.

Mi se pare un demers total gresit, de a exclude din harta morala a Romaniei persoane de alta orientare sexuala. Aceasta idee, aceasta orientare pe care ne-o propune domnul Dragnea ne apropie foarte tare de Rusia, de acele tari din UE care au adoptat o cotitura antieuropeana si care isi afirma din ce in ce mai mult orientarea catre Rusia”, a declarat acesta la RFI Romania.

Liderul senatorilor Uniunii Salvati Romania precizeaza ca partidul sau nu sprijina referendumul pentru familie.

„USR-ul s-a pozitionat, printr-un referendum intern, care a avut loc vara trecuta si este foarte clar pentru partidul meu ca nu sprijina acest referendum si nu doreste ca el sa aiba loc. Acum, sigur ca sunt membri USR care au diverse pareri si pe care ei le vor putea exprima liber cu acest prilej, dar ca opinie generala a prevalat ideea ca nu e cazul acum sa facem un referendum”, a mai spus acesta.

Nici partenerii de guvernare ai PSD de la ALDE nu sustin referendumul pentru familie.

Citeste mai multe despre Alexandrescu: USR nu sprijina referendumul pentru familie pe site-ul RFI Romania. …citeste mai departe despre „USR nu sprijina referendumul pentru familie. Vlad Alexandrescu: Orientarea propusa de Dragnea ne apropie de Rusia” pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/guvern/stiri-guvern/usr-nu-sprijina-referendumul-pentru-familie-vlad-alexandrescu-orientarea-propusa-de-dragnea-ne-apropie-de-rusia-1596558

Articole relevante