Acasa Romania Esti pasionat de actorie si te vezi jucand in filme? Iata ce ar trebui sa faci!

Esti pasionat de actorie si te vezi jucand in filme? Iata ce ar trebui sa faci!

Autor: admin

Fiecare dintre noi am avut, pe cand eram mici, cel putin un actor sau actrita preferata, pe care abia o asteptam sa joace in noi filme sau seriale. Lumea actoriei este cu adevarat fascinanta, mai ales ca intr-o singura viata poti avea o multime de meserii: doctor, avocat, erou, print, etc.

Indiferent de varsta, actoria ar trebui sa fie motiv de bucurie. Zambetele si posibilitatea de a fi expresiv, fara un scenariu, fac pe oricine sa fie atras de aceasta cariera. Evident, cum lumea filmelor va fi intotdeauna in cautare de noi talente, daca te vezi deja pe micul ecran sau castigand un premiu important, poate ca este timpul sa iti indrepti atentia catre cursuri de teatru si actorie.

Sa nu crezi ca varsta este un impediment. Sunt o multime de actori care au devenit celebri dupa prima tinerete si care acum se bucura de numeroase roluri de succes in box-office.

Multi cred ca actorii sunt falsi sau ca se prefac. Sa fii actor nu este deloc usor. In primul rand, trebuie sa intri in pielea personajului, sa fii empatic si, la nevoie, sa iti schimbi starile de spirit atat de natural, incat sa para ca in viata reala.

Pentru ca actoria si teatrul a devenit o pasiune printre romani, scolile de actorie au aparut ca ciupercile dupa ploaie, fiecare cu specificul sau. Spre exemplu, pentru cei mici, BravissimoArtSchool este o buna oportunitate de a-si pune in valoare spiritul actoricesc si de a munci pentru ca, nu se stie niciodata, cand vor fi vazuti de regizori si transformati in vedete de cinema.

De cealalta parte, un curs de teatru si actorie este o ocazie buna de a socializa si de a invata improvizatia, mai ales ca fiecare ora petrecuta presupune lucrul intens. Astfel, la sfarsitul unui astfel de curs, copiii vor invata sa:

  • interpreteze o gama larga de scenarii
  • invete sa respire corect, sa aiba dictie, pozitie corporala, atitudine si gestica in acord cu tipul de scenariu ales
  • lucreze in echipa
  • isi dezvolte o gandire critica
  • faca fata cu succes oricaror situatii din viata si de pe scena
  • identifice falsul sau adevarul in actorie
  • deprinda creativitatea si arta de a improviza si de a lucra cu imaginatia.

Articole relevante