Acasa Actualitate Fondatorul Rise Project, Paul Radu, a dat lovitura! Va primi sprijin pe viață de la o organizație GLOBALĂ!

Fondatorul Rise Project, Paul Radu, a dat lovitura! Va primi sprijin pe viață de la o organizație GLOBALĂ!

Autor: admin

Paul Radu, Dorica Dan şi Florin Stoican sunt primii români care au intrat în reţeaua de peste 3600 de Ashoka Fellows din 93 de ţări.

Paul Radu este un pionier al jurnalismului de investigaţie la nivel internaţional. A călătorit în întreaga lume pe urmele corupţiei şi a crimei organizate, pregătind în acelaşi timp o comunitate descentralizată de peste 400 de jurnalişti. Din 2009, investigaţiile realizate de organizaţie au condus, printre altele, la confiscarea de către guverne a unor bunuri în valoare totală de peste 5,7 miliarde dolari, lansarea a zeci de anchete penale, 147 de mandate de arestare aflate în derulare, 20 de demisii majore, inclusiv un preşedinte, un prim-ministru, directori executivi ai marilor corporaţii internaţionale şi peste 1.400 de închideri ale unor companii, inculpări şi hotărâri judecătoreşti.

”Crima organizată nu are inamic natural şi atunci cei rămaşi să lupte cu ea sunt jurnaliştii de investigaţie. Poliţia, serviciile secrete, toate instituţiile statelor care ar trebui să se ocupe de combaterea crimei organizate se opresc la graniţele ţării şi din nou reţelele de jurnalism de investigaţie sunt singurele care pot sa investigheze peste frontiere şi să urmărească banii acolo unde sunt ascunşi ei de către criminali, politicieni corupţi şi alţii”.  Paul Radu, Director Executiv, Organized Crime and Corruption Reporting (OCCRP) şi Rise Project.

Citeşte şi Fondatorul Rise Project, Paul Radu răspunde acuzaţiilor Elenei Udrea şi povesteşte şi ce repercusiuni au existat după publicarea anchetei cu afacerile lui Liviu Dragnea din Brazilia

Dorica Dan revoluţionează domeniul bolilor rare, creând o formă de suport integrată pentru pacienţii cu astfel de afecţiuni, îmbinând serviciile medicale cu cele sociale. Mai mult, a perfecţionat rolul de manager de caz al asistenţilor sociali, rol ce are drept scop identificarea posibililor pacienţi şi orientarea acestora către serviciile şi specialiştii de care au nevoie. Din aproximativ 1 milion de cetăţeni români care pot suferi de boli rare, mai puţin de 1% sunt diagnosticaţi. În 2014, Dorica a reuşit să convingă guvernul să înfiinţeze un consiliu consultativ pentru bolile rare şi să crească cu 46% bugetul naţional alocat acestora. Dorica este fondator şi Preşedinte al Alianţei Naţionale pentru Boli Rare, membru al consiliului de conducere al celei mai mari organizaţii europene dedicate domeniului şi consilier pentru diferite guverne din Europa.

”Reprezint cei peste 1 milion de pacienţi cu boli rare din România. Cel mai important proiect al nostru de până acum este deschiderea la Zalău a centrului NoRo acreditat ca centru de expertiză pentru boli rare, membru în reţele europene de referinţă, singurul astfel de centru din Europa coordonat de o asociaţie de pacienţi. Datorită luptei noastre au fost acreditate centre de expertiză în boli rare în România, dar este important ca acestea să colaboreze între ele şi împreună să depună eforturi pentru a îmbunătăţi rata de diagnosticare a pacienţilor cu boli rare.” Dorica Dan, Preşedinte, Centrul NoRo, Alianţa Naţională pentru Boli Rare, Asociaţia Prader Willi România.

 

Pagina 1 din 2

Alte articole

Sursa: https://www.capital.ro/fondatorul-rise-project-paul-radu-a-dat-lovitura-va-primi-spri.html

Articole relevante