Acasa Bani Cum se inchiriaza corect un apartament?

Cum se inchiriaza corect un apartament?

Autor: admin

Fie ca este vorba despre un apartament intr-un complex rezidential Pipera, fie de orice alt apartament, se recomanda ca fiecare persoana interesata sa inchirieze un apartament sa tina cont de mai multe detalii importante, care vor fi prezentate mai jos.

Unul dintre primele lucruri importante pe care le face o persoana care este pe cont propriu este sa inchirieze un apartament. Procesul ar putea fi destul de intimidant pentru cei care devin chiriasi pentru prima data.

Exista mai multi pasi care trebuie urmati pentru a gasi un apartament perfect si pentru a naviga prin detaliile legale ale unui contract de inchiriere, dar si pentru a gestiona corect drepturile de chirias.

Complex rezidential Pipera – detalii pentru inchiriere

Buget

Fiecare persoana care inchiriaza o locuinta ar trebui sa stabileasca exact cat isi poate permite sa plateasca pentru chirie. Expertii recomanda un buget cuprins intre 25% – 35% din veniturile lunare, dupa impozitare. Este vorba, deci, despre calcularea venitului net si a bugetului in functie de acesta. Se va tine cont, de asemenea, si de costurile pentru utilitati. Unele apartamente au cerinte mai mari in ceea ce priveste utilitatile.

Criterii

Exista, de asemenea, mai multe criterii personale pentru alegerea apartamentului ideal. Poate fi vorba despre un apartament mic sau despre un apartament situat central, intr-un complex rezidential Pipera.

Este nevoie de un apartament mai mare sau doar de o garsoniera? Trebuie sa fie o casa sau poate sa fi un apartament intr-un bloc? Este nevoie de apartament mobilat, care sa aiba inclusiv masina de spalat si uscator de rufe sau e suficient un apartament gol? Trebuie sa fie aproape de scoala sau de serviciu? Trebuie sa fie intr-un cartier central sau poate fi la periferie?

Raspunsul la aceste intrebari restrange cu mult numarul de optiuni si influneteaza totodata bugetul alocat. Un apartament situat central este mai scump decat unul dintr-o zona periferica, in timp ce un apartament mic este mai ieftin decat unul mare.

Dupa ce a fost restransa lista de optiuni in functie de locatie, se poate verifica si daca apartamentele ramase pe lista au toate optiunile dorite si cautate, pentru a respecta toate cerintele. Cele mai multe agentii au si un site pe care pot fi verificate planurile de etaj, facilitatile si costul pentru chirie. Agentiile mici pot sa aiba doar un numar de telefon la care se pot solicita toate aceste informatii.

Este foarte important sa se aloce suficient timp pentru a vizita apartamentele. Este posibil sa fie nevoie de o vizita personala pentru a vedea daca apartamentul vizat este asa cum se prezinta in imagini si daca exista ceva in el sau in jurul lui care sa deranjeze suficient de mult, incat sa fie necesara cautarea unui alt apartament.

Daca persoana interesata are la dispozitie o zi intreaga libera este cu atat mai bine, pentru ca poate vizita mai multe apartamente situate relativ aproape unul de celalalt. Procesul de inchiriere poate fi realizat mai eficient in acest fel, decat doar prin vizitarea site-urilor web. Se poate face o cerere de inchiriere foarte repede, daca este necesar, astfel incat apartamentul ideal sa nu fie luat de altcineva inainte.

Cele mai aglomerate zile sunt cele de week-end, pentru ca toata lumea are liber atunci, motiv pentru care se ocupa de vizitare, deci, daca se poate lua o zi libera in timpul saptamanii, lucrurile vor merge mai repede cu mult.

Articole relevante