Acasa International Italia: Un nou guvern, condus de Giuseppe Conte, a fost acceptat de presedinte. Vineri au loc votul si ceremonia de investitura

Italia: Un nou guvern, condus de Giuseppe Conte, a fost acceptat de presedinte. Vineri au loc votul si ceremonia de investitura

Autor: admin

Noul Cabinet al Italiei ar urma sa fie instalat vineri, dupa ce Miscarea 5 Stele si Liga au convenit formarea unui Guvern de coalitie, iar presedintele Sergio Mattarella a acceptat lista ministrilor prezentata de premierul desemnat Giuseppe Conte.

Conte a renuntat initial la formarea Guvernului in 28 mai, dupa ce presedintele a respins nominalizarea lui Paolo Savona la Ministerul Economiei. In locul lui Conte a fost nominalizat Carlo Cottarelli, care ar fi urmat sa formeze un Executiv de tehnocrati, insa eforturile sale au esuat, iar Cotarelli a renuntat joi seara la nominalizare.

Conform BBC, dupa o noua intalnire cu presedintele Mattarella, Conte a confirmat nominalizarea profesorului de economie Giovanni Tria, pentru Ministerul Economiei, iar Savona, respins de presedinte, se va regasi totusi in Guvern, dar pe o alta functie.

Liderul M5S, Luigi Di Maio, si liderul Ligii, Matteo Salvini, au anuntat, intr-o scurta declaratie comuna: „Au fost intrunite toate conditiile pentru un Guvern M5S-Liga”.

De altfel, Salvini va detine postul de ministru de Interne in viitorul Cabinet, pozitie din care a promis o atitudine mai dura referitoare la migratie.

Lista Guvernului este urmatoarea, conform BBC:

Ministru de Interne si viceprim-ministru – Matteo Salvini (Liga)
Ministru al Industriei si videprim-ministru – Luigi Di Maio (M5S)
Ministru de Externe – Enzo Moavero Milanesi (independent, ex-ministru al Afacerilor Europene)
Ministru al Economiei – Giovanni Tria
Ministru al Apararii – Elisabetta Trenta (M5S)
Ministru al Justitiei – Alfonso Bonafede (M5S)
Ministru al Sanatatii – Giulia Grillo (M5S)
Ministru pentru Afaceri Europene – Paolo Savona (independent)
Subsecretar al prim-ministrului: Giancarlo Giorgetti (Liga)
Ministru pentru probleme Parlamentare – Riccardo Fraccaro (M5S)
Ministrul Agriculturii – Gian Marco Centinaio (Liga)
Ministrul Infrastructurii – Danilo Toninelli (M5S)
Ministrul Educatiei – Marco Bussetti (Liga)
Ministrul Culturii – Alberto Bonisoli (M5S)
Ministrul Mediului – Sergio Costa (M5S)
Ministrul Afacerilor Regionale – Erika Stefani (Liga)
Ministrul pentru Familie – Lorenzo Fontana (Liga)

Vineri sunt asteptate votul in Parlament si ceremonia de investitura pentru noul Guvern. …citeste mai departe despre „Italia: Un nou guvern, condus de Giuseppe Conte, a fost acceptat de presedinte. Vineri au loc votul si ceremonia de investitura” pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/international/stiri-international/italia-lista-unui-nou-guvern-condus-de-giuseppe-conte-a-fost-acceptata-de-presedinte-vineri-au-loc-votul-si-ceremonia-de-investitura-1595097

Articole relevante