Acasa Romania Iustin Paraschiv, Carmistin – Investitii in plina criza economica

Iustin Paraschiv, Carmistin – Investitii in plina criza economica

Autor: admin

Intr-o perioada tot mai nesigura din punct de vedere economic, afacerile de succes autohtone se evidentiaza din ce in ce mai putin. Oricat ar fi de greu sa concureze cu mari branduri internationale, exista totusi si companii care au reusit sa se impuna pe piata in domeniul lor de activitate. Este si exemplul Grupului romanesc Carmistin, cel mai mare holding integrat din sectorul agricol romanesc, condus de omul de afaceri Iustin Paraschiv.

Carmistin anunta ca linia sa dedicata productiei de pui urmeaza sa se dezvolte, beneficiind de noi investitii, ceea ce va duce automat la cresterea numarului de locuri de munca.

Povestea lui Iustin Paraschiv incepe in anii 2000 cu o mica carmangerie din Mizil. Dupa sase ani, la varsta de 25 de ani, Iustin Paraschiv devenea, conform Top 300 Capital, „cel mai tanar milionar roman”, cu o avere estimata la 56 de milioane de dolari, iar astazi Carmistin este unul dintre putinele holdinguri romanesti care integreaza in proportie de 90% lantul de productie agrozootehnic, incepand de la cultivarea cerealelor, productia de furaj, cresterea animalelor (pui, porc, vita) pana la abatorizare, procesare si distributie de produse si preparate din carne (inclusiv in reteaua proprie de retail).

Productie anuala de 20.000 de tone de carne de pui

In ceea ce priveste Avicarvil, linia destinata productiei de pui a Grupului Carmistin, aceasta produce anual 20.000 de tone de carne de pui, si detine prima ferma de crestere a puilor din Romania care include producerea de energie verde.

Brandul sub care sunt comercializate produsele companiei este „LaProvincia”, brand care se regaseste si in cele 36 de magazine proprii. Puii sunt hraniti 100% cu furaje naturale si sunt crescuti in ferme izolate din punct de vedere al biosecuritatii, cu toate halele automate si intregul climat computerizat. Astfel este asigurat un mediu sanatos de crestere ce respecta toate standardele impuse de Uniunea Europeana, privind bunastarea animalelor.

Investitii de peste 8 milioane de euro la Scornicesti

In acest an, Carmistin a anuntat lansarea unui nou proiect de investitii, in localitatea Scornicesti, judetul Olt, investitie care va crea peste 250 de locuri de munca din momentul inceperii lucrarilor de reconstructie a fermelor.

Grupul Carmistin a preluat anul trecut fostele ferme de crestere a puilor Piscani, din Scornicesti, judetul Olt, aflate intr-o stare avansata de degradare si iesite total din activitatea economica de mai bine de 30 de ani. Acum, grupul romanesc planuieste demararea unui proiect de investitii estimat la peste 8 milioane de euro, pentru refacerea, modernizarea si retehnologizarea acestora, precum si punerea lor in functiune sub brandul consacrat LaProvincia.

” In vederea reconstructiei sunt contractate firme locale, care angreneaza peste 250 de muncitori de la nivel local. Odata cu darea in functie a exploatatiei zootehnice, Grupul Carmistin intentioneaza sa selecteze, instruiasca si angajeze personal din plan local, in vederea desfasurarii de activitati specifice legate de operarea fermelor, ferme ce vor functiona sub brandul cunoscut deja in zona Olteniei – LaProvincia”, a declarat Iustin Paraschiv.

Sursa: https://business24.ro/leadership/manageri-romani/iustin-paraschiv-carmistin-investi-ii-in-plina-criza-economica-1613449

Articole relevante