Acasa Romania De ce tot mai multe persoane aleg să facă credite la IFN-uri

De ce tot mai multe persoane aleg să facă credite la IFN-uri

Autor: admin

Foarte multe persoane aleg să facă un credit la IFN pentru că pot beneficia inclusiv de credite fără vechime în muncă. Sunt multe persoane care abia s-au angajat şi au nevoie de un credit rapid, însă băncile refuză să îl ofere. Sunt mai multe avantaje pentru care creditele de la IFN-uri sunt o alternativă foarte bună.

Credite fără vechime în muncă foarte accesibile şi condiţii bune

Cu câteva decenii în urmă, cei care aveau nevoie să împrumute bani mergeau într-o bancă locală și vorbeau cu un agent. Adesea, familiile lor, afacerile și istoricul creditelor erau cunoscute personal de către bancher sau ușor de urmărit prin comunitate. O combinație de tehnologie, evoluţie și timp a schimbat semnificativ această ecuație.

Astăzi, există un număr mai mic (și în scădere) de bănci comunitare, lăsând sistemul bancar dominat de instituții mari. Există mai multe probleme cu modelul băncii mari pentru debitorii mici, dintre care se vor evidenția două. În primul rând, băncile mari au o expunere largă prin intermediul cardului de credit, al creditelor ipotecare și al altor funcții bancare primare, determinând clienţii să rămână prinşi în contactul cu o bancă. În al doilea rând, este mult mai rentabil pentru o bancă mare să subscrie împrumuturi cu sold mare, lăsând puține motive economice pentru a crește portofoliul de împrumuturi mici. În cazul în care instituțiile mari nu sunt stimulate să acorde împrumuturi cu sold redus, sunt necesari creditori nebancari pentru a umple golul. În plus, aceşti creditori nebancari oferă credite fără vechime în muncă.

Împrumutul nebancar aduce un nou capital pe piețele de creditare

Pe lângă împrumuturile clasice, băncile își folosesc capitalul pentru a deține riscul împrumutului în bilanț. Băncile mari dețin o expunere semnificativă la riscuri pentru consumatori prin portofolii de carduri de credit și ipotecare. Odată cu dispariția băncilor mai mici, este necesar un nou capital pentru creșterea piețelor de creditare. Creditorii nebancari nu au același acces la capital că băncile tradiționale.

Aceștia trebuie să se asigure că au o diversitate de surse de finanțare ca parte a modelului lor de afaceri. În orice moment, există diferite combinații de retail, fonduri dedicate, fonduri de pensii, dotări, mari administratori de active și bănci care oferă capital acestor creditori. Acest mix se va schimba în timp, ca răspuns la oportunitățile de pe piețele largi de capital. Acest lucru evită situația în care patru sau cinci instituții mari sunt singurii factori de capital pentru piețele de împrumuturi.

Combinația dintre finanțe și tehnologie, realizată corect, va aduce schimbări pozitive pe piețele de creditare

Din punctul de vedere al unui împrumutat, tehnologia face procesul de aplicare rapid și ușor. Cererile sunt completate online, de cele mai multe ori fără a fi nevoie prezenţa fizică la bancă. Deciziile de credit sunt oferite oriunde, de la câteva secunde la câteva zile, în funcție de tipul de împrumut. Această ușurință de utilizare îi determină pe împrumutații de la băncile tradiționale să se îndrepte către creditorii nebancari pentru credite.

 

Articole relevante