Acasa Actualitate Matteo Salvini: În anul care urmează se va decide dacă Europa unită va continua să existe!

Matteo Salvini: În anul care urmează se va decide dacă Europa unită va continua să existe!

Autor: admin

„În anul ce urmează se va decide dacă Europa unită va continua sau nu să existe”, a afirmat Salvini, care conduce şi partidul de extremă-dreapta Liga, în interviul care va apărea în ediţia de sâmbătă a revistei.

În mod concret, negocierile asupra bugetului european şi alegerile europene care vor avea loc în 2019 sunt cele care vor decide „dacă tot acest lucru încă mai are sens”, potrivit unor fragmente ale interviului difuzate vineri.

Italia, care după recenta instalare la putere a unei coaliţii guvernamentale populiste şi de extremă dreapta se află pe picior de conflict cu partenerii săi europeni în privinţa primirii de migranţi, „nu mai poate primi în grijă niciun singur migrant suplimentar”, a reiterat Salvini. „Dimpotrivă, vrem să mai dăm din ei”, a adăugat el cu privire la migranţii care încearcă, în pofida tuturor pericolelor, să ajungă în Europa debarcând în Italia.

Roma doreşte o mai bună repartizare a solicitanţilor de azil în toată UE, în condiţiile în care ea suportă o mare parte din povara migraţiei, însă se loveşte de refuzul mai multor ţări europene, în special din estul continentului.

La rândul său, ministrul de interne al Germaniei, Horst Seehofer, ameninţă să-i retrimită pe toţi migranţii care sosesc la frontierele germane spre ţările unde aceştia au fost înregistraţi prima dată, adică în special în Italia. Seehofer se află pe poziţii de conflict cu Angela Merkel, care doreşte să găsească o soluţie europeană.

Potrivit lui Salvini, problema migraţiei nu este singurul conflict între Roma şi Berlin. Reforma sistemului bancar, politica economică a UE şi excedentele balanţei comerciale germane sunt de asemenea motive de dispute, a spus el.

Agerpres

Alte articole

Pagina 1 din 1

Sursa: http://www.capital.ro/matteo-salvini-in-anul-care-urmeaza-se-va-decide-daca-europa-unita-va-continua-sa-existe.html

Articole relevante