Acasa Diverse Afla cum sa iti amenajezi baia rapid si ieftin

Afla cum sa iti amenajezi baia rapid si ieftin

Autor: admin

Sa amenajezi o baie incat sa arate spectaculos, dar sa nu cheltui o avere pe mobilier si pe obiectele sanitare nu este deloc usor. Pe langa faptul ca baia trebuie sa arate minunat, aceasta trebuie sa fie practica si utila, iar spatiul trebuie utilizat corespunzator.

Solutia cea mai simpla ar fi sa apelezi la serviciile unui specialist in amenajari interioare, asa cum sunt cei de pe Etreabamea.ro. Din pacate, cei mai multi prefera sa isi amenajeze singuri baia, iar banii respectivi sa ii investeasca in mobilier sau in obiectele sanitare.

De unde sa incepi?

Fie ca reamenajezi, fie ca incepi amenajarea de la zero, trebuie sa iei in calcul spatiul pe care il ai la dispozitie. In plus, racordurile de apa si de canalizare iti impun si ele niste limite, in functie de modificarile structurale pe care le ai in plan.

Ca si design, poti opta pentru:

Un singur perete pentru toate instalatiile sanitare. Vasul de WC, lavoarul si cada de baie/cabina de dus sa se afle pe acelasi perete. Acest tip de baie este comun la bloc, unde nu se poate interveni in ceea ce priveste racordurile de apa si canalizare.

Doi pereti pentru instalatiile sanitare. Daca ai o baie cu toate laturile egale sau o baie cu un spatiu mai generos, poti sa plasezi instalatiile sanitare pe doi pereti. Poti plasa vasul de WC si lavoarul pe un perete, iar cada de baie sau cabina de dus pe peretele opus, pastrand o distanta rezonabila intre ele.

Trei pereti pentru instalatiile sanitare. Cada sau cabina de dus pe un perete, lavoarul pe celalat, vasul de WC pe cel de-al treilea. Aceasta este o solutie mai ales in cazul bailor cu spatii extrem de generoase, unde se poate interveni asupra racordurilor de apa si canalizare.

Inca un sfat: Alege faianta de calitate!

O baie mica poate parea mai mare daca optezi pentru culori si texturi in culori vii. Spre exemplu, o faianta in culori iti va crea enzatia unui spatiu deschis, fiind mai mult decat recomandata pentru spatiile mici. Faianta in culori inchise absoarbe mai multa lumina si creeaza senzatia unui spatiu considerabil mai restrans.

Articole relevante