Acasa Actualitate Miliardarul care și-a ascuns cel mai bine averea. Pablo Escobar, Bill Gates sau Carlos Slim sunt săraci în comparație cu el

Miliardarul care și-a ascuns cel mai bine averea. Pablo Escobar, Bill Gates sau Carlos Slim sunt săraci în comparație cu el

Autor: admin

Cel mai bogat om al secolului nostru este considerat Muammar al Gaddafi dictatorul libian care a fost ucis în urmă cu şapte ani. Cei de la LA Times arată că Muammar al Gaddafi avea o avere de 200 de miliarde de dolari, de două ori mai mult decât cel mai bogat om din lume desemnat de clasamente cunoscute.

Gaddafi deţinea participaţii în bănci, investiţii în companii şi investiţii în imobiliare, spune un oficial libian citat de presa străină. Astfel că nu degeaba era numit „Regele regilor”. Mai mult, în cei 42 de ani cât a stat la conducerea Libiei, a controlat cele mai mari rezerve de petrol din Africa.

Estimarea vehiculată nu pare absurdă. Gaddafi putea fi desemnat cel mai bogat om din lume dacă luăm în considerare conturile bancare care i-au fost blocate de când a început revoluţia libiană: 37 de miliarde de dolari au fost găsite de către americani în conturi şi investiţii din SUA, care au fost îngheţate. Apoi, guvernele din Franţa, Italia, Anglia şi Germania au identificat alte 30 de miliarde de dolari, investiţii şi conturi de prin Europa. Deja, cele 67 de miliarde depăşesc averea lui Carlos Slim, considerat a fi cel mai bogat om din lume.


La acestea se mai adaugă conturi de alte 30 de miliarde de dolari depozitate în alte părţi de pe glob.Majoritatea acestor fonduri erau plasate în instituţii guvernamentale libiene precum Banca Centrală a Libiei, Compania petrolieră libiană, ca şi în companii de investiţii precum Libya African Investment Portfolio. Muammar Gaddafi şi membrii familiei sale aveau acces la toate aceste fonduri.

Portofoliul lui Gaddafi a inclus orice, de la hoteluri de lux în Londra şi Rusia până la acţiuni în Goldman Sachs şi echipe de fotbal din Italia.

Pagina 1 din 1

Alte articole

Sursa: https://www.capital.ro/miliardarul-care-si-a-ascuns-cel-mai-bine-averea-pablo-escobar.html

Articole relevante