Acasa Romania Olguta Vasilescu anunta ca e in lucru o baza de date comuna ANAF – Casa de Pensii: Poti sa vezi tot ce ai primit de la stat

Olguta Vasilescu anunta ca e in lucru o baza de date comuna ANAF – Casa de Pensii: Poti sa vezi tot ce ai primit de la stat

Autor: admin

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat, miercuri seara, ca se lucreaza la realizarea unei baze de date comune a Casei Nationale de Pensii si a Agentiei Nationale de Administrare Fiascala (ANAF), care va permite oricarui contribuabil sa verifice daca i-au fost sau nu platite contributiile catre stat.

„Poti sa vezi de cand te-ai nascut si pana la pensie tot ce ai primit de la statul roman”, a spus Lia Olguta Vasilescu, precizand ca baza de date va fi operationala dupa intrarea in vigoare a Legii pensiilor.

Lia Olguta Vasilescu a vorbit, miercuri seara, la Antena 3, despre faptul ca in Romania nu exista o baza de date in care contribuabilii sa poata verifica daca le-au fost sau nu platite contributiile la stat.

„ANAF va avea o baza de date pe care o va transmite Casei de Pensii, iar dumneavoastra veti intra in dreptul numelui dumneavoastra, cu CNP-ul, si veti vedea si numarul de puncte pe care le aveti acum acumulate, ca sa puteti sa va faceti calculul pensiei, si, de asemenea, veti putea vedea daca angajatorul v-a platit contributia. Ceea ce zic ca este foarte important. (…)

Avem fonduri europene si vom avea o baza de date si poti sa vezi de cand te-ai nascut si pana la pensie tot ce ai primit de la statul roman. Este in curs de creare aceasta baza de date”, a anuntat ministrul Muncii.

Lia Olguta Vasilescu a precizat ca au fost doua milioane de oameni pentru care nu erau platite contribuiile, iar statul a trebuit sa „acopere toate aceste cheltuieli, reprezentand deficitul, fara a-si permite sa-si mareasca pensiile”.

Ministrul Muncii a anuntat ca baza de date va fi functionala in momentul aparitiei Legii pensiilor.

„Noi avem la ora actuala o posibilitate sa intrati si acum pe site-ul Casei Nationale de Pensii sa va informati despre pensia dumneavoastra, dar va fi mult mai detaliata in momentul aparitiei legii”, a mai spus Lia Olguta Vasilescu.

Proiectul noii legi a pensiilor a fost publicat in 9 august pe site-ul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, fiind introdus in procedura legala de dezbatere publica, pentru o perioada de 30 de zile. …citeste mai departe despre „Olguta Vasilescu anunta ca e in lucru o baza de date comuna ANAF – Casa de Pensii: Poti sa vezi tot ce ai primit de la stat” pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/guvern/stiri-guvern/olguta-vasilescu-anunta-ca-este-in-lucru-o-baza-de-date-comuna-a-casei-de-pensii-si-a-anaf-poti-sa-vezi-tot-ce-ai-primit-de-la-statul-roman-1597476

Articole relevante