Acasa Romania Ortodontia copiilor – cand incepe si tot ce trebuie sa stii

Ortodontia copiilor – cand incepe si tot ce trebuie sa stii

Autor: admin

Smile with braces

Ortodontia este un proces dentar care vizeaza corectarea zambetului si alinierea dintilor intr-o clinica stomatologica in Brasov pentru a evita viitoarele probleme de sanatate. Este un tratament eficient si printre cele mai realizate din lume in ceea ce priveste sanatatea. 

Cand sa incepi cu ortodontia copiilor?

Majoritatea copiilor de astazi poarta aparate dentare. In timp ce efectuarea tratamentului ortodontic este evident, varsta la care incepe ramane necunoscuta pentru multi parinti care se intreaba daca este prea devreme sa-si aduca copilul la ortodont. Astepti sa cada dintii de lapte? Mergi acolo cat mai repede posibil? Vom raspunde la toate intrebarile din acest articol pentru a te ajuta sa vezi mai clar despre sanatatea orala a copilului tau.

Stomatologii recunosc ca dintii copiilor sunt mai usor de corectat

Cel mai bine este sa incepi de la o varsta frageda pentru a evita problemele viitoare . Luand situatia in mana din timp si efectuand o prima consultatie inainte ca dintii finali sa iasa, este posibil sa se controleze dezvoltarea corecta a dintilor.

Care este varsta recomandata pentru tratament?

Fiecare copil creste in ritmul sau, deci nu exista o varsta specifica pentru a incepe tratamentul. Unii vor fi ajuns deja la maturitatea dentara odata cu pierderea tuturor dintilor de lapte si cresterea dintilor permanenti la varsta de 7 ani, in timp ce altii vor avea nevoie de mai mult timp.

Ortodontistii recomanda sa iti aduci copilul la o consultatie initiala pentru a-i monitoriza dezvoltarea dentara in jurul varstei de sase ani. Intr-adevar, din aceasta perioada se dezvolta si ies molarii permanenti.

Acesta este motivul pentru care aparatele ortodontice se adreseaza in primul rand copiilor si adolescentilor, deoarece este mai usor sa corectezi dezvoltarea slaba sau cresterea slaba a dintilor la o varsta frageda. La clinica stomatologica vei afla si cat costa un aparat dentar.

De ce este recomandat intre 6 si 12 ani?

Asa cum am spus deja la inceputul articolului, ortodontia poate fi realizata pe orice pacient la orice varsta, desi profesionistii considera ca pentru copiii cu varste cuprinse intre sase si doisprezece este in cea mai buna perioada. 

Atunci incepe dezvoltarea si cresterea oaselor, facilitand tratamente preventive care detecteaza si previn problemele viitoare. Printre aceste probleme orale cele mai frecvente, gasim malocluzia dentara (cand dintii superiori nu se potrivesc cu cei inferiori) in care aceasta nepotrivire trebuie corectata cu tratament ortodontic.

Copilul tau este apt sa inceapa tratamentul ortodontic?

La fel ca in cazul oricarui tratament medical, specialistul trebuie sa efectueze o serie de teste, analize si evaluari inainte de a oferi un diagnostic precis fiecarui copil care il viziteaza pentru a determina tipul de abordare ortodontica care trebuie luata.

Ortodontul trebuie sa analizeze, printre altele, ocluzia, forma maxilarului, dezvoltarea dintilor. 

Articole relevante