Acasa Actualitate Problema mari pentru Udrea și Bica! Ar putea fi extrădate în doar o lună! Informația care a dat alarma

Problema mari pentru Udrea și Bica! Ar putea fi extrădate în doar o lună! Informația care a dat alarma

Autor: admin

O informaţie mai puţin ştiută trage însă semnalul de alarmă pentru acestea. Cazul traficantului român de cocaină Dan Emil Sîrbu, în prezent în vârstă de 51 de ani, este relevant pentru felul în care răspund autorităţile costaricane la cererile de extrădare.

Extrădarea traficantului s-a realizat chiar în timp ce Bica era şefa DIICOT, fiind imposibil ca aceasta să nu fi fost informată despre cum decurge extrădarea. Condamnat în 2005 la 13 ani de închisoare, Sîrbu fusese dat în urmărire internaţională prin Interpol în anul 2006 dar nu a putut fi localizat. În luna decembrie 2013 INTERPOL a lansat operaţiunea globală INFRA Americas, în vederea localizării şi arestării în principal a 15 persoane urmărite pentru trafic de droguri din America de Sud. Printre cei 15 se aflau românul nostru şi Rafael Caro-Quintero, fostul lider al Cartelului Guadalajara din Mexic urmărit pentru răpirea şi uciderea unui agent FBI şi a trei agenţi americani antidrog (DEA), scrie Curentul.


Operaţiunea s-a desfăşurat în 46 de ţări, iar scopul final fiind prinderea a 266 de urmăriţi internaţional despre care se bănuia că s-ar putea afla în Caraibe, America Centrală, Columbia, Ecuador, Peru şi Venezuela. În anul 2014, românul a fost identificat şi arestat în Costa Rica. Pe 15 mai 2014, DIICOT Sibiu a solicitat Judecătoriei Sibiu să propună ministerului Justiţiei să ceară extrădarea condamnatului din Costa Rica. Patru zile mai târziu, judecătorii încuviinţează solicitarea DIICOT. Autorităţile române se mişcă rapid şi peste nicio lună şi jumătate, pe 28 iunie 2014, fără vreun tratat de extrădare, românul este predat de poliţiştii costaricani poliţiştilor români pe aeroportul din Timişoara.

Reamintim că Alina Bica şi Elena Udrea au fost ridicate de Interpol pe 3 octombrie chiar de pe stradă şi le-a dus la închisoarea de femei din San Jose, care arată înfiorător.

Pagina 1 din 1

Alte articole

Sursa: https://www.capital.ro/problema-mari-pentru-udrea-si-bica-ar-putea-fi-extradate-in-doar.html

Articole relevante