Acasa Actualitate Proiectul de infrastructură care face România de ruşine în Europa, începe să prindă contur

Proiectul de infrastructură care face România de ruşine în Europa, începe să prindă contur

Autor: admin

CNAIR a anunţat rezultatul procedurii de atribuire a contractului de proiectare şi de execuţie a lotului 1 al Autostrăzii de Centură Bucureşti, care va avea o lungime de aproape 17 km ( Sectorul 1, Km 52+070 – Km 52+770, aferent Centurii Nord şi Sectorul 2, Km 52+770 – Km 69+000, aferent Centurii Sud).

Ofertantul desemnat câştigător este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS din TURCIA, cu preţul de 830.679.662,15 lei, fără TVA şi cu un punctaj total de 98,25 puncte, din care 60 puncte pentru componenta financiară şi 38,25 puncte pentru componenta tehnică.

Reamintim că în data de 26 aprilie, Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Artera Proiect SRL, a fost desemnată câştigătoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 al Autostrăzii de Centură Bucureşti,un punctaj total de 96,28 puncte, din care 58,03 puncte pentru componenta financiară şi 38,25 puncte pentru componenta tehnică.


Construcţia şi proiectarea lotului 3, cu o lungime de aproximativ 18 km,se ridică la suma de 882.363.613,61 lei, fără TVA.

Contractul de achiziţie publică pentru Loturile 1 şi 3 ale Autostrăzii de Centură Bucureşti vor putea fi semnate după soluţionarea tuturor contestaţiilor ori plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Oferta pentru ultimul lot al acestui proiect se află în faza finală de evaluare, urmând ca săptămâna viitoare să fie anununţat câstigătorul.

Cele trei loturi ale Autostrăzii de Centură Sud a Municipiului Bucureşti vor avea o lungime însumată de aproximativ 52 de km şi după ce vor fi finalizate vor face face legătura între A1şi A2.  

În valoare de aproximativ 580 de milioane de euro, întregul proiect va permite descongestionarea circulaţiei în zona de Sud a Bucureştiului şi va asigura traficul rutier de tranzit pe segmentul românesc al coridorul 4 Pan- European.


Proiectarea fiecărui lot al acestui Autostrăzii de Centură Sud a Municipiului Bucureşti, va dura 12 luni, iar execuţia 30 de luni, după atribuirea contractelor.

Acest proiect, similar soluţiilor aplicate în zona marilor metropole europene, face parte din Master Planul General de Transport şi urmează să fie finanţat prin POIM 2014-2020.

Alte articole

Pagina 1 din 1

Sursa: http://www.capital.ro/proiectul-de-infrastructura-care-face-romania-de-rusine-in-europa.html

Articole relevante