Acasa Diverse Pro Infrastructura: Lucrarile pe Autostrada Sebes-Turda sunt extrem de lente. Promisiunile au fost optimiste, realitatea e dezamagitoare

Pro Infrastructura: Lucrarile pe Autostrada Sebes-Turda sunt extrem de lente. Promisiunile au fost optimiste, realitatea e dezamagitoare

Autor: admin

Pe lotul 2 al autostrazii A10 Sebes-Turda, de 24,25 km, constructorul Aktor avanseaza intr-un ritm extrem de lent, mobilizarea fiind una nesemnificativa, desi conditiile meteorologice din ultimele saptamani au fost ideale pentru executie, scrie pe pagina de Facebook Asociatia Pro Infrastructura, care a realizat in urma cu doua zile o filmare din avion deasupra tronsonului respectiv.

„Promisiunile din ultimele luni (venite atat din directia CNAIR, cat si din cea a constructorului) au fost extrem de optimiste. Realitatea din teren este dezamagitoare, chiar dezastruoasa pe alocuri. Ne intrebam contrariati cum de anumiti antreprenori generali sunt amenintati sistematic cu rezilierea pentru mobilizare slaba, iar in cazul de fata santierul parca inghetat in timp nu produce nici cea mai mica reactie oficialilor CNAIR”, spun oficialii ONG-ului.

Acestia precizeaza ca sunt lucrari de care constructorul nu se poate apuca din cauza exproprierilor suplimentare inca nerealizate sau a utilitatilor nerelocate.

„Totusi, acolo unde poate se poate munci, nici nu se cunoaste ca autorizatia de construire este obtinuta de mai bine de doi ani de zile. In acest timp, un constructor serios ar fi ajuns la nivel de strat intermediar de asfalt sau structuri aproape finalizate. Aktor abia a reusit sa iasa din pamant cu o parte din terasamente sau cu pilele structurilor, ridicand grinzi doar pe podurile si pasajele mici”, scrie asociatia.

Oficialii Pro Infrastructura solicita responsabililor din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere si celorlalti decidenti sa urgenteze emiterea deciziei de expropriere pentru terenurile suplimentare, a autorizatiei de construire si a avizelor pentru relocarea utilitatilor.

„In plus, cerem ferm CNAIR sa isi asume public o pozitie referitoare la avansul insignifiant al lucrarilor din ultima perioada, luand masurile necesare. Orice tergiversare este o bataie de joc fata de bugetul de stat, fondurile europene nerambursabile si fata de soferii care isi doresc sa circule cat mai rapid pe aceasta autostrada, evitand calvarul de pe DN1”, arata acestia.

Lotul 2 al Autostrazii A10 Sebes-Turda, intre Aiud Sud si Alba Iulia Nord, are o lungime de 24,25 km, iar lucrarile sunt executate de catre Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA) -Euro Construct Trading 98 SRL, in baza unui contract in valoare de 549,33 milioane lei, fara TVA, semnat pe 14 noiembrie 2014. Termenul de finalizare din contract era 2 octombri… citeste mai departe despre „Pro Infrastructura: Lucrarile pe Autostrada Sebes-Turda sunt extrem de lente. Promisiunile au fost optimiste, realitatea e dezamagitoare” pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/macroeconomie/stiri-macroeconomie/pro-infrastructura-lucrarile-pe-autostrada-sebes-turda-sunt-extrem-de-lente-promisiunile-au-fost-optimiste-realitatea-e-dezamagitoare-1594432

Articole relevante