Acasa Bani ROBOR creste in fiecare zi. La fel si ratele romanilor cu credite in lei

ROBOR creste in fiecare zi. La fel si ratele romanilor cu credite in lei

Autor: admin

Indicele ROBOR la trei luni, in functie de care se calculeaza costul creditelor in lei cu dobanda variabila, atinge un nou record al ultimilor trei ani si jumatate, acesta ajungand la 2,47% pe an, de la 2,45% pe an cat era luni, reiese din datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

O valoare apropiata a fost inregistrata pe 23 octombrie 2014, respectiv 2,48% pe an. Conform datelor BNR, la inceputul acestui an, ROBOR se situa la 2,05% in conditiile in care, in perioada similara a anului trecut indicatorul era la 0,91% pe an.

In ceea ce priveste indicele la 6 luni, utilizat in calculul dobanzilor la creditele ipotecare, acesta a ramas la 2,57% pe an. De asemenea, ROBOR la noua luni, care reprezinta rata dobanzii platita la creditele in lei atrase de catre bancile comerciale de la alte banci comerciale, a stagnat la 2,62% pe an, iar indicele ROBOR la 12 luni a ramas miercuri la 2,67% pe an.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/banci/dobanzi-banci/robor-creste-in-fiecare-zi-la-fel-si-ratele-romanilor-cu-credite-in-lei-1594345

Articole relevante