Acasa Bani Romania risca sa piarda peste 60% din locurile de munca in urma automatizarii. Se ofera premii in bani celor care pot rezolva aceasta problema

Romania risca sa piarda peste 60% din locurile de munca in urma automatizarii. Se ofera premii in bani celor care pot rezolva aceasta problema

Autor: admin

Sase din zece locuri de munca existente in Romania ar putea disparea din cauza automatizarii, iar conform datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR) publicate in 2017 media europeana a posturilor amenintate de acest proces de automatizare este de 54% in urmatorii 10-20 de ani, se arata intr-un comunicat al unei retele globale specializate, ce sustine inovatia.

Conform datelor International Labour Organization (ILO), citate de Global Shapers, in acest an, 71 de milioane de tineri cu varsta de pana in 24 de ani nu sunt incadrati pe piata muncii, „un record istoric mondial”.

De asemenea, peste 50% din populatia globului are sub 30 de ani, un alt record istoric al raportului intre generatii dominat de tineri.

In acest context, la initiativa Forumului Economic Mondial (World Economic Forum – WEF), s-a format in Romania reteaua profesionala Global Shapers care, alaturi de Social Innovation Solutions, isi propune sa pregateasca tinerii pentru provocarile viitorului prin doua competitii care stimuleaza inovatia, atat ca motor central pentru viitoare afaceri, cat si ca parte a unor solutii sustenabile care sa adreseze problemele sociale endemice.

Astfel, Future Makers este un program educational de antreprenoriat adresat tinerilor cu varsta cuprinsa intre 20 si 29 de ani ce pune la dispozitie premii totale in valoare de 20.000 de euro pentru idei care propun solutii concrete de rezolvare la provocarile pe care viitorul ni le pregateste.

Potrivit initiatorilor programului, in ultimele doua luni, aproximativ 1.000 de tineri au participat la evenimentele si atelierele de antreprenoriat organizate in peste 15 orase din tara. In continuare, tineri din toata tara isi pot inscrie ideile in competitie pe site-ul www.futuremakers.ro.

O alta initiativa care adreseaza problemele sociale prin idei inovatoare este Social Impact Award, prezenta deja in 20 de tari din Europa, Africa si Asia. Programul se adreseaza tinerilor care vor sa produca o schimbare in societate, iar premiile constau in prezenta la conferinte internationale in Africa de Sud si Georgia si investitii de 5.000 de euro ca sa isi dezvolte ideea. Castigatorii vor fi desemnati in urma unui proces de jurizare in octombrie 2018, competitia fiind deschisa pana pe 27 mai 2018 pe site-ul www.socialimpactaward.ro, precizeaza sursa citata.

Datele BNR, conform carora Romania este tara europeana unde se va pierde cel mai mare numar de joburi din cauza automatizarii, respectiv 61,93% din totalul locurilo …citeste mai departe despre „Romania risca sa piarda peste 60% din locurile de munca in urma automatizarii. Se ofera premii in bani celor care pot rezolva aceasta problema” pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/locuri-de-munca/stiri-locuri-de-munca/romania-risca-sa-piarda-peste-60-la-suta-din-locurile-de-munca-in-urma-automatizarii-se-ofera-premii-in-bani-celor-care-pot-rezolva-aceasta-problema-1594763

Articole relevante