Acasa Actualitate Ce avere are Dănuț Andrușcă, misteriosul ministru al Economiei. Suma este fabuloasă

Ce avere are Dănuț Andrușcă, misteriosul ministru al Economiei. Suma este fabuloasă

Autor: admin

Om de afaceri, Dănuţ Andruşcă are 49 de ani, este din Vânători – Neamţ şi a intrat în politică în 2012. A absolvit Liceul “Ştefan cel Mare” din Târgu Neamţ şi Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. După 1990 şi-a deschis prima afacere şi câţiva ani mai târziu a cumpărat o societate specializată în producerea şi comercializarea articolelor tehnice din cauciuc.  În 2012 a intrat în politică şi a devenit consilier în Ministerul Economiei, de unde a fost desemnat director general la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin, care producea apă grea pentru răcirea reactoarelor nucleare de la Cernavodă.

În 2016 a candidat pentru un fotoliu de deputat la Neamţ, fiind vicepreşedinte al Comisiei pentru Industrii şi Servicii şi reprezentat în comisia parlamentară de anchetă a Camereie Deputaţilor şi Senatului privind Activitatea Autorităţii Naţionale de Regmenemtare în domendiul Energiei.


Potrivit declaraţiei sale de avere actualizată la data de 07.06.2018, ministrul care se fereşte de luni de zile să dea ochii cu presa, şi care a ajuns ţinta ironiilor chiar a propriilor colegi, se poate lăuda cu o avere destul de impresionantă, scrie psnews.ro.

Alături de soţia acestuia, Elena Andruşcă, ministrul Economiei deţine, nici mai mult nici mai puţin de 7 terenuri intravilane (cu o suprafaţă totală de 23.679 mp), 3 terenuri agricole (cu o suprafaţă de 22.532 mp), un apartament în Târgul Neamţ (cu o suprafaţă de 69,9 mp, dobândit în 2001), 2 case în acelaşi oraş (386 mp), 1 autoturism Toyota, şi un venit de 87.512 ron/net.

Pagina 1 din 1

Alte articole

Sursa: https://www.capital.ro/ce-avere-are-danut-andrusca-misteriosul-ministru-al-economiei-s.html

Articole relevante