Acasa Actualitate Rucsacul bun, unul dintre secretele unei excursii montane reușite

Rucsacul bun, unul dintre secretele unei excursii montane reușite

Autor: admin

Un rucsac ieftin de la Decathlon, de o capacitatea corect aleasă, e perfect pentru a pune în el ceea ce vă trebuie pentru o excursie montană. Haine, mâncare, apă, sac de dormit, tot ce e necesar pentru ca ieșirea în natură să fie una memorabilă.

Rucsacul, acest accesoriu turistic important pentru orice excursionist

Deși poate nu îi acordați o atenție așa de mare, un rucsac nepotrivit sau incorect reglat ar putea transforma excursia respectivă într-o experiență horror, dacă o să aveți de cărat precum un măgar de povară o greutate greșit distribuită.

Dacă nu ai parte de un confort sporit al spatelui în drumeția ta, dacă riști să te alegi cu niște dureri de coloană insuportabilă când vei reveni acasă, poate e mai bine să nici nu mai pleci și să te mulțumești cu niște simple plimbări prin parc.

Rucsacul se alege după durata călătoriei. Sau, dacă nu avem decât un singur rucsac la dispoziție acasă, trebuie ca să calibrăm numărul de zile al turei montane în funcție de capacitatea reală a rucsacului. Dacă e prea mic, nu e indicat să mai luăm de acasă, în completare, o geantă de umăr pe care o folosim în mod uzual când mergem la fitness sau vreo tolbă de pe vremea bunicului.

A căra cele necesare având în spate un rucsac nepotrivit și agățată de corp vreo geantă ori tolbă,  improprii pentru munte, nu facem altceva decât să ne suprasolicităm spatele și în final să se evapore tot farmecul excursiei.

Câte rucsacuri e bine să avem?

Cel mai corect ar fi, dacă tot ne plac ieșirile la munte unde să hălăduim pe cărări neștiute de mulți, încărcate de cetină, să ne achiziționăm de la Decathlon minim trei rucsacuri turistice: unul pentru turele de o zi, unul pentru cele de 2 – 3 zile, iar altul pentru turele montane mai lungi de o săptămână.

Intrați pe net și informați-vă, pentru că o să găsiți tone de informații utile pe site-urile și blogurile românești, dar mai ales străine, în acest sens.

Dacă accesați site-ul firmei Decathlon o să găsiți în ofertă modele de rucsacuri de la branduri cu notorietate, la prețuri extrem de convenabile. Plus că e mult mai bine să plătiți ceva bănuți pe trei rucsacuri bune, decât pe consultații medicale și pastile pe motiv că aveți probleme cu spatele.

Capacitatea (litrajul) este parametrul esențial de alegere a unui rucsac, dar fiți atenți și la numărul de buzunare pe care diversele modele le au și care, cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine. În plus, dispozitivele de strângere sunt și ele extrem de importante. Rucsacurile actuale, fabricate de producătorii internaționali experimentați, au inclusiv un număr de opțiuni de ajustare și este esențial pentru confortul purtării ca acestea să fie utilizate în mod corespunzător, dacă tot există.

Dacă tot aveți un rucsac bun, reglați-l așa cum trebuie!

Surprinzător cât de multe persoane nu știu cum se reglează un rucsac turistic pentru a fi comod la purtat. Dacă vă aflați în această situație, apelați la un prieten priceput, iar dacă nu aveți pe nimeni care să știe, o soluție la îndemână ar fi ca să rugați cabanierul locației unde veți ajunge prima dată sau niște montaniarzi cu experiență pe care îi întâlniți acolo ca să vă ajute. Sigur o să primiți cele mai bune sfaturi, pentru că oamenii care împărtășesc această pasiune vor fi extrem de încântați ca să ajute un novice în mersul pe munte și să îi dea recomandările cele mai bune.

Articole relevante