Acasa Actualitate Motive pentru care trebuie sa te inscrii in programe work and travel

Motive pentru care trebuie sa te inscrii in programe work and travel

Autor: admin

In cazul in care inca mai sunt studenti care se intreaba de ce sa participe la programe work and travel acest articol va explica pas cu pas care sunt toate motivele pentru care o astfel de experienta este de dorit. De multe ori indoielile studentilor in ceea ce priveste aceste programe sunt destul de mari si chiar daca sunt numeroase motive pentru care se recomanda participarea este important sa fie definite cele mai importante dintre ele.

Avantaje programe work and travel

Invatare – aceste programe work and travel reprezinta in primul rand cel mai bun mod prin care o persoana poate sa invete noi lucruri. Nu este vorba numai despre limba, job sau cultura ci si despre modul in care o persoana implicata invata sa se descurce pe cont propriu intr-o lume complet necunoscuta. Aceste programe ajuta participantii sa se descopere, sa invete despre ei si sa fie responsabili in timp ce traiesc viata intens!

Implicare – americanii se bazeaza pe implicare, la fel si toate statele care participal al aceste programe. In SUA studentul va simti cu siguranta o astfel de dorinta. Intreaga societate din America este cladita pe ideea de a face tot timpul ceva. Jobul ales si activitatile culturale la care studentul participa il vor schimba si la revenirea in tara se va vedea energia si noul vibe. Dorinta de a schimba totul, inclusiv propria viata, va porni de la o experienta Work and Travel.

Evolutie – fie ca persoana implicata cauta sensul propriei vieti sau isi doreste doar o aventura de-o vara, aceasta experienta inseamna evolutie. In SUA se vor gasi ambele, dar si in celalalte state implicate in aceste proiecte. Cei care cauta cu adevarat ceva vor gasi cu siguranta. Se vor lega prietenii pentru totdeauna, studentii au parte de obstacole carora trebuie sa le faca fata, aventuri, momente fericite care vor contribui la formarea pe termen lung si care vor ajuta foarte mult la construirea unei cariere de succes.

Explorare – acesta nu este ultimul avantaj cu siguranta. Prin programele Work and Travel apare oportunitatea de a vizita destinatii dorite la care studentul doar a visat foarte mult timp. Pot fi explorate orasele mari cum sunt New York si LA, sau se poate organiza un road trip alaturi de prieteni pe route 66, pentru a cobori in Marele Canyon impreuna cu localnicii.

Participarea la programele Work and Travel este recomandata de toate persoanele care s-au intors si care declara ca ar fi dispuse sa repete oricand aceasta experienta. Toti participantii spun ca s-au intors acasa mai fericiti, au putut face economii, au invatat sa fie punctuali, sa munceasca determinat si organizat, sa vada lumea diferit si sa se dezvolte multilateral. Acesta sunt doar cateva dintre avantajele mentionate, alaturi de oportunitatea de a interactiona cu o noua cultura, de a cunoaste oameni noi, de a testa specialitati culinare si de a vedea lumea.

Un singur lucru este cert – nimeni nu regreta participarea la acest program.

Articole relevante