Acasa Bani Titluri de stat sau investiții în acțiuni cu risc mai mare?

Titluri de stat sau investiții în acțiuni cu risc mai mare?

Autor: admin

Avantajul neîndoielnic pe care popularele titluri de stat  îl au se referă la gradul de risc mult mai mic de a pierde bani în comparație cu alte tipuri de obligațiuni. Aceasta poate fi o opțiune interesantă mai ales pentru acele persoane care nu vor neapărat un câștig foarte ridicat, cât mai degrabă un instrument de depozitare în siguranță a economiilor pe care le au. Totuși, este un instrument care poate să le aducă un profit ceva mai ridicat decât dobânzile modice practicate de băncile ce activează la acest moment în țara noastră. 

Merită să investești în titluri de stat?

Fiecare potențial deținător de obligațiuni trebuie să analizeze avantajele și dezavantajele titlurilor de stat din propria perspectivă, dar în linii generale cu siguranță reprezintă o alternativă cel puțin interesantă de a investi economiile în aceste vremuri tulburi.

Un dezavantaj al obligațiunilor de trezorerie poate fi, desigur, situația economică actuală, care are un impact major asupra ratei dobânzii acordate și care le fac mai puțin profitabile decât erau în urmă cu mai mulți ani. 

Dacă ne referim la titlurile de stat cu scadență la un termen mai îndepărtat, de obicei ele sunt mai profitabile. Se petrece acest lucru pentru că în cazul lor este mai probabil ca profiturile obținute să fie mai mari sau măcar egale cu nivelul inflației. Cu toate acestea, este imposibil de estimat cu exactitate la cât se vor ridica în cele din urmă, dată fiind perioada de incertitudine în care trăim.

Când vrei să faci investiții financiare experiența contează!

Cu siguranță ar trebui să fii atent când moneda își pierde semnificativ valoarea. Într-un astfel de scenariu, valoarea reală a banilor scade și nici titlurile de stat nu sunt foarte profitabile, nici după ce se ține cont de dobânda care s-ar putea percepe de către investitor la final. 

O situație în care profitabilitatea acestui tip de obligațiuni poate fi luată în considerare este atunci când, deși  inflația este extrem de mare până la perioada de scadență a obligațiunii, ea tot asigură investitorul că nu va pierde atât de mult ca în varianta în care ar ține banii la saltea.

Pe de altă parte, decât să investești în instrumente cu un risc foarte mare, mai ales dacă nu te pricepi, tot mai sigure rămân aceste obligațiuni de trezorerie.

Prin urmare, la întrebarea despre obligațiunile de trezorerie, mai exact dacă merită să investești în ele sau nu, fiecare trebuie să își dea singur răspunsul. Există mulți factori importanți de luat în considerare atunci când se planifică un astfel de demers. Nu de fiecare dată va fi potrivit pentru orice investitor, dar este totuși o alternativă viabilă ce merită a fi luată în considerare cu multă seriozitate.

Pe de altă parte, titlurile de stat nu sunt o soluție bună pentru investitorii versați, cărora le place riscul și se concentrează pe obținerea rapidă de profituri mari. Atunci este mai bine să-ți investești, spre exemplu, în capitalul în acțiuni. 

În ambele situații, dacă vrei să faci asta online, goldring.ro te poate ajuta!

Articole relevante