Acasa Romania Topul tarilor in care orice angajat ar vrea sa lucreze: Au in comun sisteme de educatie bine dezvoltate

Topul tarilor in care orice angajat ar vrea sa lucreze: Au in comun sisteme de educatie bine dezvoltate

Autor: admin

Topul tarilor in care orice angajat ar vrea sa lucreze: Au in comun sisteme de educatie bine dezvoltate

Elvetia, Singapore si SUA sunt primele tari din lume cand vine vorba despre stimularea si atragerea talentelor, conform unui indice realizat de Scoala franceza de afaceri INSEAD.

Singapore este prima tara din Asia la atragerea talentelor, desi marile economii asiatice sunt in partea de jos a clasamentului, care este dominat de statele europene.

Clasarea orasului stat Singapore reflecta sistemul educational solid si capacitatea sa de a dezvolta o forta de munca diversa, transmite Bloomberg.

Pe locurile urmatoare se afla Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca, Marea Britanie, Olanda si Luxemburg.

Indicele masoara capacitatea a 119 state de a atrage, a dezvolta si de a pastra talentele. Comparativ cu anul trecut, Elvetia si Singapore si-au mentinut pozitiile de lideri globali, iar SUA au urcat de pe locul patru pe trei.

Tarile din fruntea listei au cateva caracteristice comune: sisteme de educatie bine dezvoltate, mediu de afaceri si cerinte de reglementare flexibile, politici in domeniul fortei de munca care imbina adaptabilitatea si protectia sociala, deschiderea interna si externa.

In Asia, Australia si Noua Zeelanda au cele mai bune performante dupa Singapore (locurile 11 si, respectiv, 12), in timp ce China este pe locul 43, iar India pe 81.

La realizarea raportului, INSEAD a colaborat cu firma de resurse umane Adecco Group AG si compania indiana Tata Communications Ltd.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/international/elvetia/topul-tarilor-in-care-orice-angajat-ar-vrea-sa-lucreze-au-in-comun-sisteme-de-educatie-bine-dezvoltate-1593894

Articole relevante