Acasa International Tot mai mulți adolescenți aleg universități din străinătate pentru a-și continua studiile. Certificarea Cambridge, o cerință obligatorie pentru admitere

Tot mai mulți adolescenți aleg universități din străinătate pentru a-și continua studiile. Certificarea Cambridge, o cerință obligatorie pentru admitere

Autor: admin

Vremurile s-au schimbat destul de mult, iar visul de a studia în străinătate devine tot mai accesibil și mai atrăgător pentru tinerii din întreaga lume. Promisiunea unei educații recunoscute internațional, posibilitatea schimbului cultural și, de ce nu, al unui loc de muncă mai bine plătit, sunt doar trei dintre motivele pentru care mulți copii și adolescenți fac această alegere.

Universitățile de renume își deschid larg porțile pentru studenții internaționali, oferindu-le programe educaționale în limba engleză. Statele Unite, Regatul Unit, Canada, Australia și multe alte țări europene vor deveni ”acasă” pentru tinerii care au ca obiectiv admiterea la o universitate de top. 

Cum mai e mult până departe, liceenii trebuie să se pregătească temeinic – să aibă note foarte bine și o certificare de limba engleză, ca dovadă a competențelor lingvistice care măsoară abilitatea candidaților de a ține pasul cu cursurile și activitățile academice (Cambridge, TOEFL sau IELTS).

Universitățile internaționale, un etalon al educației de calitate?

Exodul liceenilor către universități de top din Europa și America este amplificat de globalizare, de accesul la informații și resurse educative, de programele de studiu diversificate și, mai presus de toate, de prestigiul academic.

Din acest motiv, tot mai multe universități au stabilit reguli de admitere tot mai stricte – aplicanții trebuie să aibă note excelente, să facă dovada activităților de voluntariat și să dețină certificări de limbă engleză, care validează abilitatea studentului de a urma și de a excela la cursurile predate.

Cursurile de limba engleză specializate, care pregătesc studenții pentru testele de certificare Cambridge, oferă un avantaj distinct. Aceste cursuri sunt concepute nu doar pentru a îmbunătăți competențele lingvistice generale, dar și pentru a familiariza studenții cu formatul specific și cerințele testelor Cambridge, cum ar fi First Certificate in English (FCE), Certificate in Advanced English (CAE) sau Certificate of Proficiency in English (CPE).

Aceste certificate sunt recunoscute pe scară largă de universități, angajatori și guverne din întreaga lume și sunt o dovadă a nivelului de competență a unui individ în limba engleză. Prin urmare, cursurile care pregătesc pentru aceste examene sunt esențiale pentru cei care doresc să se înscrie la programe de studiu în afara sau pentru cei care își propun să obțină oportunități profesionale în medii competitive internaționale.

De ce să alegi Global Learning pentru a obține certificarea Cambridge de care ai nevoie?

Pentru părinții dornici să le ofere copiilor un bun start în carieră, dar și pentru tinerii care visează la oportunități dincolo de frontierele țării, Global Learning oferă cursuri de engleză de pregătire pentru examenele Cambridge, aceste cursuri sunt adaptate vârstei, pregătindu-i pe cei tineri pentru fiecare nivel: de la Starters, Movers, Flyers, pană la PET, FCE, CAE și CPE astfel încât să obțină cu ușurință prestigioasa diplomă Cambridge. 

Mentorul acestui program este nimeni altul decât profesorul Denissa Gabriela Bularda, un pedagog excelent, cu peste două decenii de experiență și care a modelat destinele a nenumărate generații. 

Sub îndrumarea sa, cursurile de engleză depășesc granița unor simple ”lecții”; ele se transformă în sesiuni de dezvoltare a gândirii critice și a creativității, esențiale în formarea personalității unui viitor lider. 

Diplomele Cambridge oferite la finalul cursurilor noastre deschid nenumărate uși în educația și cariera internațională, oferind copiilor o bază solidă pentru un viitor strălucit. Printre beneficiile majore ale certificării Cambridge se numără accesul la universități de renume și la poziții de muncă foarte bine remunerate în străinătate. 

Acest ”pașaport”, alături de o diplomă de limbă engleză recunoscută global, îți asigură admiterea universitară și că vei fi bine pregătit pentru provocările academice ce vor urma. În plus, certificarea îți oferă un plus de încredere în propriile cunoștințe și competențe lingvistice, ceea ce îți va facilita integrarea în diverse culturi și medii profesionale.

Articole relevante