Acasa Actualitate 4 beneficii pentru sănătate ale fructului de aronia

4 beneficii pentru sănătate ale fructului de aronia

Autor: admin

Aronia, fruct cunoscut și sub numele de Aronia melanocarpa, este originar din America de Nord. Similare ca aspect cu afinele, fructele de aronia sunt bogate în substanțe nutritive importante, vitamine și minerale. Ele pot fi găsite în comerț sub diferite forme, începând de la boabe până la pudră de aronia. Conțin proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și anti-bacteriene și, de asemenea, s-a demonstrat că au efecte pozitive și vindecătoare asupra multor boli, începând de la cancer la gripă, diabet și până la boli de inimă.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să luați în calcul să consumați aronia.

Beneficiile aronia:

Antidiabetic

Boabele de aronia conțin compuși numiți antociani, care pot reduce nivelul de grăsime și zahăr pe care corpul îl absoarbe în timpul digestiei. De asemenea, ele reglementează modul în care organismul descompune și folosește carbohidrații, ceea ce, pentru diabetici, este un pas important în gestionarea glicemiei.

Un alt bonus? Aronia scade inflamația și mărește nivelurile de antioxidanți din organism, ambele putând ajuta la ameliorarea complicațiilor asociate cu diabetul.

Supliment sănătos pentru inimă

Suplimentele din fructe de aronia ar putea ajuta la menținerea sănătății inimii dvs., protejând-o de boala coronariană.

Când sângele nu poate curge corect sau când vasele de sânge devin rigide, sistemul cardiovascular nu poate funcționa așa cum ar trebui. Într-un corp sănătos, celulele lucrează pentru a repara orice deteriorare a vaselor de sânge; dar atunci când aceste celule nu funcționează corect, apar boli de inimă.

Studiile au arătat că extractul de boabe de aronia menține aceste celule sănătoase și poate scădea tensiunea arterială – ceea ce la rândul său scade riscul de boli coronariene și alte boli cardiovasculare.

Combate cancerul

Un studiu a examinat efectele de combatere a cancerului a mai multor extracte din fructe, inclusiv extract din boabe de aronia. S-a constatat că aronia a fost cea mai eficientă în prevenirea creșterii cancerului.

Fructele de aronia sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, despre care oamenii de știință cred că joacă un rol critic în prevenirea cancerului. În unele studii, s-a demonstrat că aronia combate cancerul de colon și de sân. Cercetările sunt în curs de desfășurare, dar conținutul bogat de antioxidanți al fructelor de aronia ar putea să-l facă un jucător cheie în lupta împotriva cancerului.

Antioxidant

Aronia conține polifenoli, precum și mai multe minerale și vitamine, făcând parte din fructe bogate în vitamina C, zinc și cupru. Aronia combate radicalii liberi dăunători și daunele cauzate de oxidare care duc la semne timpurii de îmbătrânire și boli.

      Aronia are mai mulți polifenoli decât aproape orice alte fructe, inclusiv afinele, murele, căpșunile, zmeura și merișorul. Nu este rău pentru un fruct atât de mic!

Articole relevante