Acasa Actualitate Transgaz: Statul român propune un dividend brut mai mare decât cel al Consiliului de Administraţie

Transgaz: Statul român propune un dividend brut mai mare decât cel al Consiliului de Administraţie

Autor: admin

Transgaz: Statul român propune un dividend brut mai mare decât cel al Consiliului de Administraţie

‘În conformitate cu prevederile legislaţiei privind obligaţiile de raportare ale emitenţilor de valori mobiliare către instituţiile pieţei de capital, Transgaz informează pe toţi cei interesaţi că acţionarul majoritar, statul român prin Ministerul Economiei, a transmis propunerea de proiect de hotărâre pentru art.5 şi art.8 din proiectul de Hotărâre nr.3, publicat pe pagina de internet a societăţii’, se arată în document. 

Data de distribuire a dividendelor este aceeaşi ca şi propunerea anterioară, respectiv 16 iulie 2018 ca termen de începere a plăţii. Decizia ar urma să fie votată în Adunarea Generală a Acţionarilor din 26 aprilie. 

Pe 21 martie, Consiliul de Administraţie al Transgaz Mediaş anunţa că le propune acţionarilor acordarea unui dividend brut de 25,22 lei/acţiune pentru 2017, conform prevederilor 64/2001 privind repartizarea profitului la societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat precum şi la regiile autonome, în condiţiile aplicării cotei de 50,019% la repartizarea profitului sub formă de dividende, informează compania printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti. 

Cota de repartizare a profitului prevăzută în bugetul de venituri şi cheltuieli al SNTGN Transgaz pe anul 2017, aprobat prin hotărâre a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, este de 50%. 

Raportul menţionează că nu poate fi aplicată prevederea din Memorandumul Guvernului din 8 februarie 2018 privind repartizarea unei cote minime de 90% din profitul net realizat în 2017 sub formă de dividende, fiindcă aceasta „poate atrage imposibilitatea Transgaz de a finanţa proiecte de dezvoltare strategice cu încadrare în limitele de îndatorare impuse prin contractele de finanţare”. 

Plata dividendelor cuvenite acţionarilor ar urma să înceapă în 16 iulie 2018. 

Propunerea de repartizare a profitului, în sumă de 582,061 milioane lei este: 296,936 milioane lei dividende cuvenite acţionarilor şi 285,124 milioane lei profit destinat constituirii surselor proprii de finanţare. 

Capitalul social al Transgaz este de 117,738 milioane lei, divizat în 11.773.844 acţiuni ordinare, cu o valoare nominală de 10 lei/acţiune.

AGERPRES

Alte articole

Pagina 1 din 1

Sursa: http://www.capital.ro/transgaz-statul-roman-propune-undi.html

Articole relevante