Locuiti intr-o zona in care alimentarea cu apa este o problema? Sau poate calitatea apei nu este de cea mai buna calitate? Construiti o casa si doriti sa explorati fiecare optiune de alimentare cu apa inainte de a lua o decizie? Daca oricare dintre aceste variante este valabila in cazul dvs., se pare ca aveti nevoie de un hidrofor.
Daca nu stiti exact ce inseamna un hidrofor si care sunt lucrurile de care trebuie sa tineti cont cand alegeti unul, iata cateva sugestii care v-ar putea ajuta.
Un hidrofor este in esenta un sistem care absoarbe si pompeaza apa in casa dvs. in functie de cantitatea de apa necesara pentru utilizarea zilnica. Altfel spus, va ofera cantitatea potrivita de apa atunci cand aveti nevoie de ea. Cu ajutorul unui hidrofor nu veti avea nevoie de rezervoare de apa supradimensionate, care sa ocupe mult loc sau care pot provoca inundatii. Tot ceea ce va trebuie pentru a folosi un hidrofor este un put cu apa si curent electric. Hidroforul va aspira apa din put, dupa care o raspandeste spre fiecare robinet din casa. Asa cum inima se afla in centrul sistemului circulator si face ca sangele sa circule prin artere si vene, tot asa hidroforul face ca apa sa ajunga din put la robinetul din baia sau bucataria ta. Dupa ce veti intelege care este modelul potrivit pentru locuinta dvs., nu va mai ramane decat sa cautati cele mai bune oferte de preturi. Nu trebuie sa va faceti griji, pe piata veti gasi hidrofoare ieftine.
Ce ar trebui sa stie un potential cumparator
Primul lucru pe care trebuie sa-l aflati este daca aveti nevoie de o unitate de suprafata sau o unitate cu echipament pentru adancime mare. Un hidrofor de suprafata este capabil sa pompeze apa de la adancimi de 7-8 metri, cu un consum redus de energie si preturi accesibile. Daca un hidrofor de suprafata nu va functiona, nu va temeti! Chiar daca hidrofoarele pentru adancime mare sunt ceva mai scumpe, acestea au o performanta mai buna. Aceste modele pot extrage apa de la adancimi de pana la 25 de metri (hidrofor cu pompa cu ejector) sau de la adancimi de peste 25 de metri (hidrofor cu pompa submersibila).
In alegerea hidroforului, este foarte important sa tineti cont nu doar de adancimea putului, ci si de inaltimea de refulare. Aceasta determina inaltimea maxima pana la care hidroforul poate sa refuleze apa la presiunea optima. Daca vreti, de exemplu, sa alimentati o casa cu mai multe etaje, veti avea nevoie de un hidrofor cu o inaltime de refulare de 50 metri.