Refrigerarea băuturilor este esențială pentru a vă satisface clienții, de aceea oricine are un bar, o terasă, un restaurant, o cafenea, chiar o ceainărie mai nou, unde oamenii vor să bea ceai rece, niște sisteme speciale sunt absolut necesare: de la aparatele de făcut cuburi de gheață, până la echipamente frigorifice pentru băuturi de ultimă generație, furnizorii de astfel de echipamente vă stau la dispoziție cu tot ceea ce vă trebuie pentru ca să vă maximizați profiturile.
Orice restaurant sau bar care se respectă are nevoie de sisteme moderne de răcire a băuturilor
Orice vânzător de bere sau de alte băuturi alcoolice știe că pentru a-și mulțumi clientela are nevoie, printre altele, inclusiv de un dozator de băuturi care să permită răcirea la temperatura ideală a lichidelor respective (mai ales a berii), așa încât calitățile produselor în cauză să fie perfect puse în valoare, nu să le saboteze spre insatisfacția celor ce le vor consuma.
Dacă ar fi să clasificăm succint sistemele frigorifice pentru băuturi, putem să enumerăm următoarele categorii principale:
-vitrine frigorifice verticale pentru băuturi și răcoritoare;
– mini-baruri;
– vitrine frigorifice pentru baruri și restaurante;
– vitrine frigorifice vinuri;
– dozatoare de băuturi și sifon;
– dozatoare vin.
Nevoile de echipamente frigorifice pentru băuturi diferă de cele ale bucătăriei. Echipamentele pentru baruri pot fi investiții pe termen scurt sau lung. Sistemele de răcire pentru lichide sunt proiectate pentru a menține băuturile alcoolice, dar și cele răcoritoare la temperatura corespunzătoare. Aceste sisteme de băuturi vor funcționa pentru orice tip de băutură care trebuie menținută într-un mediu rece, la o anumită temperatură. Există, de asemenea, răcitoare de băuturi pentru petrecerile cu bufet și servire/autoservire.
Niște vitrine frigorifice pentru baruri și restaurante moderne sunt perfecte deoarece asigură o vizibilitate optimă a sortimentului de licori alcoolice sau răcoritoare și, dacă sunt corect alese, îi îmbie pe clienți să le încerce.
Cel mai mare furnizor de echipamente frigorifice și gastronomice profesionale oferă în acest sens o gamă largă de vitrine frigorifice bar de dimensiuni diferite, pentru a putea fi alese de către beneficiari exact acelea potrivite pentru a fi amplasate în funcție de mărimea spațiilor deținute.
Sisteme moderne de stocare a sticlelor de vin la rece în localuri
În afară de asta, există posibilitatea de a alege dintre un echipament frigorific pentru băuturi tip vitrină cu ușă compactă (mată) sau de sticlă, în raport de sortimentele pe care le ca găzdui, locul unde va fi amplasată și de amenajarea din punct de vedere estetic a incintei (unității).
Când este vorba de vin, se știe că această băutură nobilă are nevoie de condiții speciale de păstrare. Deoarece nu orice restaurant are o cramă, o soluție bună ar fi achiziționarea de dulapuri frigorifice pentru vin cu o ventilație anume gândită pentru a se asigura o conservare și servire a vinului în condiții optime.
Specialiștii cunosc faptul că lumina, mai ales razele ultraviolete ce acționează pe termen mediu și lung, pot ca să deterioreze calitatea vinului.
Rafturile vitrinelor frigorifice pentru vinuri pot conține zeci de sticle, dar și chiar două zone de temperatură pentru a asigura o conservare optimă a licorilor, în raport de soi. Aceste vitrine reci pentru conservarea sticlelor de vin sunt echipate cu uși solide, de cele mai multe ori opace, motiv pentru care sunt apreciate la justa lor valoare de către personalul ce lucrează în baruri și restaurante și care pot oferi consumatorilor produse de o calitate desăvârșită, ca și când ar fi fost stocate în cramele de odinioară.