Pieptul de pui este delicios si nutritiv totodata. Deoarece are un gust destul de dulce, reprezinta baza perfecta pentru a pune in valoare o multime de savori. In plus, daca stii cum sa il gatesti, poate fi extrem de suculent. Exista cateva zeci de optiuni de gatit pieptul de pui. Atunci cand cauti pe Google „piept de pui reteta” vei gasi, fara indoiala, una pe placul tau, adica perfecta pentru a rasfata papilele gustative ale intregii familii.
Pieptul de pui se poate gati la cuptor, la grill sau se poate fierbe, posibilitatile fiind multiple. Poate constitui elementul vedeta al unei cine sau poate fi adaugat intr-o salata, se poate face o supa foarte gustoasa din el sau se poate asorta la cartofi.
Popularitatea pieptului de pui se explica prin faptul ca este slab in grasimi si bogat in proteine. Totusi, pieptul de pui are mult mai multe de oferit. Carnea alba contine zinc, potasiu, vitamina B6, niacina si magneziu, elemente care contribuie toate la o alimentatie sanatoasa.
Iata tot ce trebuie sa stii despre pieptul de pui inainte de a incepe sa il gatesti. In primul si in primul rand, trebuie sa stii ca trebuie sa il gatesti pana cand temperatura interna atinge 75 grade Celsius. Pentru a masura temperatura cu precizie trebuie sa folosesti un termometru de carne.
In al doilea rand, tine cont de faptul daca reteta gasita necesita piept de pui cu sau fara pielita, daca trebuie sau nu dezosat si care este timpul de gatire necesar. In general, pieptul de pui care nu este dezosat si are si pielita necesita un timp de gatire mai indelungat. Trebuie sa ajustam deci timpul de gatire in functie de reteta aleasa.
Sunt numeroase persoanele care se tem ca aceasta carne alba este mai uscata in mod natural, insa exista cateva trucuri simple, care iti vor permite sa prepari retete pe baza de piept de pui suculente si delicioase deopotriva.
Marinata. Pentru ca pieptul de pui sa fie mai suculent si pentru a te asigura de faptul ca savorile penetreaza carnea se recomanda lasarea pieptului de pui intr-o savuroasa marinata, timp de cateva ore inainte de gatire.
Saramura. O alta modalitate de a te asigura ca pieptul de pui ramane suculent si moale este sa il scufunzi intr-o saramura inainte de gatire. Daca vrei sa il prajesti, spre exemplu, atunci saramura este deosebit de importanta, deoarece pieptul de pui va ramane moale si suculent in interior, in timp ce la exterior este crispy.
Folosirea unor bucati de piept de pui de marime egala. Atunci cand vrei sa gatesti bucati de piept de pui de marimi diferite, se poate intampla ca unele sa fie prea prajite, iar altele sa nu fie bine facute. Pentru ca gatitul sa fie uniform, iti recomandam sa tai bucatile de piept de pui in doua si sa faci in asa fel incat sa aiba si aceeasi grosime.
Gatitul pieptului de pui la cuptor reprezinta cea mai simpla metoda de a beneficia de o reteta gustoasa si savuroasa. Pentru o gatire completa si omogena, pieptul de pui trebuie preparat la o temperatura cuprinsa intre 175 si 190 de grade. Data viitoare cand megi la cumparaturi alege pieptul de pui si incearca una din nenumaratele retete existente. Nu vei regreta!