În cazul în care îți place să joci în mod constant poker este bine să ai și un management al banilor bine pus la punct. În acest fel vei evita pierderile inutile și te vei putea distra mai mult timp jucând poker.
Pokerul este un joc care în ultimii ani ne-a oferit o mulțime de exemple ale unor oameni care au avut o ascensiune fulminantă peste noapte. Ăsta este și unul dintre avantajele pokerului, că nu ai nevoie de o pregătire specializată pentru a trece de la statutul de amator la profesionist.
Iar pokerul nu necesită în mod neapărat un talent nativ, ci multă atenție și practică. Partea bună este că, dacă ești la început, găsești o mulțime de resurse pe Internet și poți afla cum se joacă Texas Hold’em, ce strategii să adopți și tot ce trebuie să știi despre acest joc.
Noi acum ne vom îndrepta atenția către managementul banilor la jocul de poker, care are un rol foarte important în cazul în care joci constant.
Un management bun al bankroll-ului te va ajuta să eviți pierderile mari și te vei putea distra cât mai mult jucând poker. În plus, vei avea și posibilitatea să-ți sporești veniturile.
În poker, ca și în viață, există și perioade mai puțin faste. Dar managementul bankroll-ului te va ajuta să faci ca pierderile să nu te afecteze.
La turnee, cel mai indicat este să paricipi la competiții în care, cu suma totală pe care o ai în cont, să iți poți permite cel puțin 40 de buy-în-uri. Spre exemplu, dacă vei dori să participi la un turneu cu intrare de 10$+1$, e necesar să ai în bankroll cel puțin 440 de dolari.
Apoi, la mesele cash, e indicat să intri doar cu a 20-a parte a bankroll-ului tău. Spre exemplu, dacă blind-urile sunt de 0,1$/0,2$, iar buy-în-ul maxim este de 20$, bankroll-ul tău ar trebui să fie de 400 de dolari.
După ce vei efectua acești pași, va trebui să iți analizezi evoluția. În cazul în care ești pe plus după ce ai respectat indicațiile de mai sus, poți trece la un nivel superior, dar respectând aceleași proporții pe care ți le-am prezentat.
În schimb, în cazul în care ești pe minus, cel mai indicat este să micșorezi nivelul la care joci. Pokerul este un joc care necesită multă disciplină și aceasta este calea spre succes. Indiferent ce ar fi, nu uita că pokerul trebuie să rămână un joc distractiv, iar banii nu trebuie să fie neapărat un scop.
Cine a câștigat cel mai mare premiu din istoria pokerului
Chiar și așa, există și oameni care au făcut din poker o adevărată carieră și participă constant în circuitele profesioniste, atât în România cât și în străinătate. Cel mai mare premiu din istoria jocului de poker a fost câștigat în 2019 de un jucător care nu a câștigat turneul.
Americanul Bryn Kenney s-a aflat la masă cu chinezul Aaron Zang, într-un moment în care avea de ori mai multe jetoane decât adversarul său. Kenney i-a propus o înțelegere, în urma căreia a câștigat 16.890.509 de lire sterline, în timp ce adversarul său a primit 13.779.491 de lire sterline. În cele din urmă, Zang a câștigat jocul și turneul, dar și-a onorat înțelegerea inițială și Kenney a icnasat astfel cel mai mare premiu din istoria jocului de poker.
„Scopul meu era să câștig turneul, dar până la urmă am obținut cel mai mare premiu pe care cineva l-a câștigat vreodată. Sunt numărul unu în istorie. Pot să mă mai plâng de ceva? Este incredibil”, a spus americanul Bryn Kenney după ce a obținut această performanță remarcabilă.