Este ceva obișnuit ca proprietarii de afaceri să se găsească într-o situație dificilă atunci când caută tipul și echipamentele potrivite de reciclare. Echipamentele de reciclare a deșeurilor presupun adesea o investiție semnificativă și, având în vedere numărul de compactoare de pe piață, companiilor le poate fi dificil să găsească soluția corectă. Investiția într-un sistem adecvat de gestionare a deșeurilor poate ajuta o companie să reducă costurile și să crească eficiența acesteia.
Diferențele dintre o presă de balotat și un compactor
Presele de balotat și compactoarele sunt ambele instrumente eficiente pentru reducerea dimensiunii deșeurilor. Diferența este că presele de balotat sunt utilizate pentru prelucrarea materialelor reciclabile, în timp ce compactoarele ajută la reducerea volumului de deșeuri.
Presa de balotat
Presele de balotat ajută la ambalarea unor cantități mari de material reciclabil în baloți pentru a putea fi mai ușor de depozitat și încărcat. De asemenea, permit creșterea valorilor transporturilor de deșeuri reciclabile prin maximizarea valorii fiecărui balot. De obicei, presele de balotat sunt folosite pentru a zdrobi materiale reciclabile precum carton, hârtie, materiale plastice și metale. Presele de balotat sunt împărțite în mod tradițional în două categorii: balotat vertical și balotat orizontal.
Compactoare
Compactoarele de deșeuri contribuie la reducerea volumelor mari de gunoi. Compactoarele pot manipula diferite tipuri de deșeuri și pot reduce dimensiunea deșeurilor pentru a le face mai ușor de manipulat și transportat. Mai puține deșeuri înseamnă mai puține drumuri către centrele de reciclare, ceea ce poate economisi costurile de colectare și transport.
Tipuri de compactoare
Diferite tipuri de compactoare îndeplinesc funcții diferite. Iată câteva diferențe între cele mai comune compactoare de pe piață:
- Compactoare manuale: sunt acele compactoare de dimensiuni mai mici destinate firmelor sau locuințelor care nu produc foarte multe deșeuri. Așa cum spune și numele, ele funcționează manual, fiind destinate gestionării diverselor categorii de deșeuri: hârtie, textile, ambalaje de tip PET, folii de plastic, cutii de staniol și aluminiu, sârmă, foi metalice, anvelope auto, produse din plastic etc. Compactoare manuale sunt adesea de dimensiuni potrivite și sunt de tip mobil sau fixe. Dispozitivele fixe sunt utilizate în întreprinderi care produc un volum mai mare de deșeuri, cum ar fi depozite și hypermarketuri.
- Compactoare independente: școlile, restaurantele mari, supermarketurile, spitalele și hotelurile pot folosi compactoare independente, care sunt eficiente la manipularea deșeurilor umede. Acestea sunt rezistente la scurgeri și au avantajul de a putea controla insectele și mirosurile pentru condiții mai igienizate.
- Compactoare verticale: compactoarele verticale sunt ideale pentru locații comerciale cu spațiu limitat, cum ar fi restaurante, magazine alimentare și complexe de apartamente. Aceste compactoare sunt utilizate în spații în care accesul transportatorului poate fi limitat, deoarece pot fi transportate manual pentru a fi înclinate când sunt pline.
- Compactoare de stații de transfer: Stațiile de transfer comerciale și municipale, precum și centrele de reciclare au nevoie de compactoare de mare capacitate, care să poată gestiona volume mari (peste sute de tone pe oră). Compactoarele stației de transfer condensează materialele direct în remorcile de transfer pentru a fi depozitate la depozit.