Acasa Romania Beneficiile tranzactionarii Bitcoin pe Ro.Exchange

Beneficiile tranzactionarii Bitcoin pe Ro.Exchange

Autor: admin

Cum functioneaza Bitcoin?

Bitcoin este o criptomoneda, ceea ce inseamna ca este sustinut de un cod sursa care utilizeaza algoritmi extrem de complexi pentru a preveni duplicarea neautorizata sau crearea de unitati Bitcoin. Principiile care stau la baza codului, cunoscute sub numele de criptografie, se bazeaza pe principii avansate de inginerie matematica si computerizata. Este practic imposibil sa spargi codul sursa al Bitcoin si sa manipulezi oferta monedei, ceea ce il face unul din cele mai avatajoase tranzactii.

Desi a fost precedat de alte monede virtuale, Bitcoin este cunoscut sub numele de criptomoneda. Acest lucru se datoreaza faptului ca Bitcoin este primul care imbina anumite caracteristici cheie impartasite de majoritatea criptocurrentelor create ulterior.

Bitcoin este o moneda virtuala, controlata de o retea descentralizata de utilizatori si nu este supusa direct capriciilor autoritatilor bancare centrale sau ale guvernelor nationale. Desi astazi exista sute de criptocurrente in uz activ, Bitcoin este de departe cel mai popular si utilizat pe scara larga – cea mai apropiata criptomoneda echivalenta cu monedele traditionale, de stat.

Ca si monedele traditionale, cum ar fi dolarul american, Bitcoin are valoare in raport cu alte valute si bunuri fizice. Unitatile intregi de Bitcoin pot fi impartite in zecimale reprezentand unitati de valoare mai mici. In prezent, cea mai mica unitate Bitcoin este de 0.00000001 Bitcoin. Ceea ce nu poate fi impartit in unitati mai mici. Totusi, codul sursa al Bitcoin este structurat pentru a permite viitoarele subdiviziuni peste acest nivel, in cazul in care valoarea monedei apreciaza pana la punctul in care se considera necesar.

Anonimatul utilizatorului

Protectiile private de confidentialitate sunt incluse in codul sursa al Bitcoin. Sistemul este conceput pentru a inregistra public tranzactiile Bitcoin si alte date relevante fara a dezvalui identitatea persoanelor sau grupurilor implicate. In schimb, utilizatorii Bitcoin sunt identificati prin chei publice sau coduri numerice.

Cumpara si vinde Bitcoin – avantaje

Utilizarea Bitcoin poate fi o idee foarte buna daca doriti sa schimbati modul in care investiti banii.

Unul dintre avantajele principale care este faptul ca nu trebuie sa va ocupati de nici o hartie. Ceea ce inseamna ca totul este gestionat online si puteti evita sa va ocupati de banci sau de orice institutii financiare.

Este o modalitate excelenta de a transfera bani catre oricine fara a implica terti. Acesta este unul dintre principalele beneficii ale Bitcoin, faptul ca puteti transfera bani oricui.

Carduri de credit

Ultimul lucru pe care il doriti este sa faceti fata problemelor cardului de credit atunci cand transferati bani. Cu Bitcoin, tranzactiile dvs. se petrec instantaneu. Nu va trebui sa va faceti griji cu privire la refuzul cardurilor de credit sau va trebui sa asteptati ca o banca sa finalizeze tranzactia pentru dvs.

Control zero pentru guverne

Majoritatea guvernelor doresc sa preia controlul bancilor. Cu toate acestea, nu pot controla nicio tranzactie Bitcoin.

Articole relevante