Acasa Actualitate Care sunt avantajele leasingului pentru persoanele juridice

Care sunt avantajele leasingului pentru persoanele juridice

Autor: admin

Leasingul este o modalitate de finanțare atât a companiilor cotate la bursă, cât și a întreprinderilor municipale, a micilor întreprinderi private și a întreprinderilor familiale. În prezent, acesta este un instrument eficient pentru a facilita funcționarea companiilor. Cu toate acestea, încă nu toată lumea este conștientă de beneficiile leasingului.

Care sunt avantajele leasingului?

Rată lunară mică. Prin leasing, poți ajusta rata lunară la nevoile tale. Dacă te interesează o rată lunară mică, o poți obține prin:

  • leasing cu o contribuție proprie mare și răscumpărare mare;
  • alegerea unui timp lung de rambursare. 

Știai că un contract de leasing operațional trebuie să dureze cel puțin 40% din timpul normal de amortizare al unui autoturism sau al unui utilaj? Dacă te decizi asupra celui mai scurt leasing pentru persoane juridice disponibil la businesslease.ro, va fi nevoie să incluzi achiziția în costurile companiei. Este de două ori și jumătate mai rapid decât atunci când cumperi cu numerar! Acest lucru este deosebit de important pentru companiile care cumpără articole scumpe (peste 50.000 de euro), autoturisme noi sau care nu mai sunt definite ca un mic contribuabil. Aceste companii nu pot aplica amortizarea unică sau o vor aplica doar până la 50.000 de euro. Leasingul este un instrument valoros pentru optimizarea fiscală. În plus, nu orice mic contribuabil dorește să facă o amortizare unică. Costul lunar al ratei pe durata contractului de închiriere este o alternativă rezonabilă.

Avantajele leasingului: cost unic ridicat. Cumperi o mașină și ai nevoie de un cost unic mare? Plătește 45% din propria contribuție și generează un astfel de cost pentru compania ta o singură dată. Dacă acest lucru nu este suficient, poți încerca, totuși, să ridici prima tranșă a contractului de închiriere, de exemplu, la 10-15%. Datorită acestui fapt, în primele 2 luni de leasing vei include până la 60% din mașină sau utilaj în costuri. Astfel de tratamente sunt deosebit de populare la sfârșitul anului.

O altă soluție este să stabilești o singură tranșă mare de leasing pe durata contractului de leasing. Dacă știi că, de exemplu, în 5 luni vei emite o factură mare și vei fi nevoit să plătești mult impozit, poți stabili o rată mare de leasing pentru acea lună. Cu toate acestea, acest lucru necesită o planificare prealabilă. În caz contrar, va trebui să anexezi contractul, care va atrage o taxă suplimentară.

În final, leasingul are și alte avantaje, după cum urmează. De exemplu, acesta nu reduce bonitatea, îți permite să utilizezi obiectul închiriat fără a fi nevoie să îl și cumperi și, pe lângă toate acestea, te și protejează împotriva unui executor judecătoresc. Avantajele de mai sus fac ca popularitatea leasingului în România să crească.

Sursa foto: unsplash.com

Articole relevante