Acasa Actualitate Care sunt avantajele unei barci pneumatice?

Care sunt avantajele unei barci pneumatice?

Autor: admin

Pentru ca anumite pasiuni sa fie posibile este nevoie de o barca pneumatica. Pescuitul, navigatul pe lacuri sau plimbarile in Delta, implica utilizarea unei barci sau inchirierea sa. Barcile gonflabile vin cu mai multe avantaje pentru cei care au astfel de hobby-uri, comparativ cu inchirierea barcilor. Iata care sunt acestea!

Barcile pneumatice asigura economii considerabile

Costul unei barci pneumatice este mic in raport cu economiile pe care le asigura si se va amortiza rapid, inca din primul an de utilizare. Luand drept exemplu pescuitul, o barca pneumatica face sa nu mai fie necesara inchirierea. Astfel, costul unei zi de pescuit se reduce considerabil, pentru ca pescarul va trebui sa plateasca doar costul aferent pentru pescuit si eventual pentru pastrarea capturii, dar nu va mai trebui sa plateasca si costul barcii. De asemenea, pentru plimbari pe canale, in Delta Dunarii, costurile de inchiriere a barcilor au crescut destul de mult, mai ales in perioada pandemiei. A detine propria barca pneumatica este un mare avantaj pentru ca va ajuta la reducerea cheltuielilor de concediu.

Costuri de intretinere mici

Costul de intretinere pentru barci gonflabile mai mic decat cel de inchiriere, deci, chiar si cu intretinerea facuta ca la carte, barcile pneumatice costa mai putin. Daca barca pneumatica nu are motor, este suficient sa fie dezumflata si pastrata conform recomandarilor producatorului, iar daca are si motor, se vor urma recomandarile din manualul barcii pentru o intretinere optima. 

Economie de timp 

O barca pneumatica asigura economie de timp considerabila pentru ca proprietarul nu mai trebuie sa astepte langa balta pana cand se elibereaza o barca, atunci cand merge la pescuit. Iar in momentul in care vrea sa navigheze pe un lac, sau, asa cum s-a spus si mai sus, prin Delta, nu mai trebuie sa stea la coada pentru a ajunge in posesia unei ambarcatiuni.

Flexibilitate

Pe langa economia de timp, aceste barci asigura si flexibilitate, deoarece proprietarul poate urma ce traseu doreste si nu trebuie sa depinda de traseele prestabilite ale ambarcatiunilor locale. De asemenea, nu va depinde nici de programul acestora, avand posibilitatea de a alege cand sa se plimbe cu barca. Singurul aspect pentru care se recomanda atentie este urmarirea traseelor pe care este permis accesul cu barca pneumatica si respectarea lor.

O barca pneumatica este usor de transportat

Spre deosebire de alte tipuri de ambarcatiuni, cele pneumatice sunt foarte usor de transportat. Daca in trecut se mai observau barci din alte materiale puse pe portbagajul exterior al masinilor, acum acestea au disparut, fiind inlocuite de barcile pneumatice, care pot fi puse in portbagaj, intr-o husa speciala, pentru ca nu ocupa mult spatiu. De asemenea, aceste barci sunt usor de ridicat chiar si de unul singur, fara sa fie nevoie de ajutor din partea altor persoane. Odata ajunsa la destinatia, barca pneumatica este usor de pus in functiune, respectand indicatiile oferite de producator.

Acestea sunt cele mai importante avantaje ale unei barci pneumatice si sunt motivele pentru care aceste barci devin foarte populare.

Articole relevante