Acasa Romania Pseudo-revolutia fiscala a insemnat 3 lei crestere salariala, dar aritmetic vorbim despre scaderi

Pseudo-revolutia fiscala a insemnat 3 lei crestere salariala, dar aritmetic vorbim despre scaderi

Autor: admin

Pseudo-revolutia fiscala a insemnat o crestere salariala de 3 lei, dar din punct de vedere aritmetic vorbim de fapt pe undeva despre scaderi, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

„Majorarea salariului mediu o vad din punct de vedere matematic. Trebuie sa ne uitam aritmetic la acesta. Daca nivelul salariului minim a crescut, iar nivelul salariului mediu a ramas acelasi, pentru ca 3 lei nu-i mai iei in seama, inseamna ca undeva a scazut. Daca media ramane la fel, iar partea de jos s-a dus mai sus, inseamna ca partea de sus (salariul mediu, n.r.) a venit mai in jos. A venit clasa de sus spre clasa de jos. Asta inseamna ca foarte multor angajati le-a scazut salariul, deci cel aflat peste medie. Deci, pseudo-revolutia fiscala a insemnat 3 lei…”, a afirmat Jianu.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), publicate saptamana trecuta, in Romania, castigul salarial mediu nominal net s-a situat, in februarie, la 2.487 de lei, in crestere cu 3 lei fata de luna anterioara.

La nivel brut, castigul salarial mediu nominal a fost de 4.128 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/locuri-de-munca/stiri-locuri-de-munca/pseudo-revolutia-fiscala-a-insemnat-3-lei-crestere-salariala-dar-aritmetic-vorbim-despre-scaderi-1593967

Articole relevante