Acasa Actualitate China anunță schimbări în domeniul protecţiei proprietăţii intelectuale

China anunță schimbări în domeniul protecţiei proprietăţii intelectuale

Autor: admin

Potrivit acestuia, anul trecut, numărul dosarelor de administrare a brevetelor a fost de 67.000, a mărcilor de 30.100. Au fost înregistrate şi 3.100 cazuri de încălcare a drepturilor de proprietate şi de piraterie. În plus, China a revizuit Legea concurenţei antifraudă.China va construi un sistem complex de protejare a drepturilor de proprietate intelectuală. „Protecţia proprietăţii intelectuale este o necesitate nu numai pentru îndeplinirea obligaţiilor internaţionale, este importantă şi pentru dezvoltarea noastră”, a adăugat oficialul.

De-a lungul timpului, domeniul drepturilor de proprietate intelectuală a generat o serie de scandaluri între China şi mai multe state dezvoltate.

De exemplu, anul trecut, un raport elaborat de o comisie din SUA arătă că Beijingul ar încălca drepturile de proprietate intelectuală. Ca urmare a acestuia, preşedintele Donald Trump a emis o ordonanţă executivă care prevede că reprezentantul american pentru Relaţii comerciale trebuia să stabilească dacă Administraţia de la Beijing încalcă drepturi de proprietate intelectuală americane.


„Este datoria şi responsabilitatea mea să protejez tehnologia creată de cetăţeni americani şi industria angajaţilor americani de acţiuni abuzive”, declara, la acel moment, Donald Trump.

Alte articole

Pagina 1 din 1

Sursa: http://www.capital.ro/china-anunta-schimbari-in-domeniul-protectiei-proprietatii-intelectuale.html

Articole relevante