Acasa Actualitate Ce camere de supraveghere video există în magazine?

Ce camere de supraveghere video există în magazine?

Autor: admin

Camera de supraveghere video reprezintă în acest moment echipamentul vedetă în materie de soluții de monitorizare a proprietăților rezidențiale, sediilor de firmă, magazinelor de orice tip, precum și a depozitelor de marfă.

Pentru că există numeroase modele de camere de supraveghere vizuală pentru interior sau exterior, ascunse sau vizibile, alegerea celei mai bune dintre acestea poate reprezenta o piatră de încercare pentru oricine își dorește un asemenea sistem de protecție și pază electronic, care se alunge grijile și să redă un confort psihic sporit proprietarului ce și l-a instalat, simțindu-și în siguranță bunurile personale sau ale firmei.

Tipuri de camere supraveghere de video

În principal există patru mari clase de camere de supraveghere vizuală (atât rezidențiale, cât și pentru companii):

– camere de supraveghere cu infraroșu;

– camere de supraveghere video tip dome;

– camere de supraveghere rotative;

– camere de supraveghere ascunse (ce pot să fie camuflate ușor).

1.Camerele de supraveghere cu infraroșu.

Sunt acele tipuri de camere video ce își arată utilitatea atât ziua cât și noaptea. Ele se pot utiliza în incintele clădirilor de orice fel, dar și în exteriorul acestora. Aceste tipuri de camere de supraveghere se caracterizează și prin faptul că sunt dotate fie cu lentile fixe, fie cu lentile ce se pot regla manual.

2. Camerele de supraveghere de tip dome.

Sunt acele camere video ce permit amplasarea lor atât în plan vertical, cât și orizontal. Mai rar de găsit în gospodăriile la curte, sunt extrem de frecvent utilizate în special în holurile de acces în blocurile de locuințe din marile orașe. Există  modele de camere de supraveghere video dome cu/fără leduri în infraroșu.

3. Camere de supraveghere video rotative.

Aceste tipuri de camere de supraveghere vizuală sunt camere cu obiectiv motorizat, care se pot comanda chiar și de la distanță. Ele au capacitatea de a se putea roti, după dorința și necesitățile posesorului, în plan vertical cu până la 90 de grade și în plan orizontal chiar și 360 de grade. Se utilizează atât în interiorul, cât și exteriorul proprietăților și pot avea inclusiv leduri în infraroșu.

4. Camere de supraveghere video ce se pot ascunde

Sunt acele camere de supraveghere utilizate de regulă în interiorul clădirilor care se pot folosi disimulate în diverse locuri. Pentru a fi mai bine camuflate, ele nu sunt dotate cu leduri ce ar putea atrage atenția.

Mai nou, se pot cumpăra camere de supraveghere ieftine chiar și de la supermarket, dar așa cum se întâmplă și în cazul altor echipamente electronice importante, nu este indicat a le achiziționa din magazine universale, unde sunt înghesuite între leuștean, bere și prosoapele de hârtie.

Magazinele de profil au o varietate de modele la vânzare, din toate aceste patru mari categorii, așa încât există produse pentru orice client, indiferent de nevoile concrete pe care le are și de bugetul de care dispune.

Cel mai indicat este ca să îți cumperi o cameră de supraveghere dintr-un magazin de specialitate cu notorietate, deoarece așa nu te poți păcăli, poți obține consultanță avizată din partea unor oameni care chiar știu ce vând și care, eventual, pot să îți monteze la domiciliu sau la sediul firmei sistemul de supraveghere video achiziționat, oferind sfaturi foarte prețioase și direct acolo unde va fi montat acel echipament video, în funcție de situația concretă întâlnită pe teren.

Articole relevante