Acasa Actualitate Cele mai recomandate 10 carti de dezvoltare personala ale psihologilor

Cele mai recomandate 10 carti de dezvoltare personala ale psihologilor

Autor: admin

O parte din nevoile psihologice pe care noi, fiintele umane, le experimentam de obicei, nu au de-a face cu aspecte specifice ale vietii noastre de zi cu zi, ci cu directia generala pe care a luat-o. Cu alte cuvinte, ele au de-a face cu probleme existentialiste sau filozofice, cu modul nostru de a aprecia semnificatia a ceea ce facem si cu proiectele noastre pe termen lung. Aici vom vedea o selectie a acestora, printr-o lista de recomandari de carti de dezvoltare personala.

De aceea, uneori, gasirea de noi conexiuni intre concepte si idei care sunt importante pentru noi poate fi o mare schimbare in bine; Aceste tipuri de descoperiri, combinate cu o schimbare a obiceiurilor, ne permit sa gasim o potrivire mai buna cu realitatea si, de acolo, ne ghidam viata catre ceva semnificativ.

Carti de dezvoltare personala recomandate

Acestea sunt cateva lucrari pe care ar trebui sa va ganditi sa le cititi daca sunteti interesat de cartile de dezvoltare personala. Intreaga lista de carti o gasesti accesand acest link.

  1. Omul in cautarea sensului (Viktor Frankl)

Acesta este unul dintre clasicii nu numai ai dezvoltarii personale, ci a filozofiei existentialiste si umaniste in general. Scrisa de unul dintre cei mai influenti psihiatri si filosofi din istorie, aceasta lucrare exploreaza teme universale din perspectiva lui Viktor Frankl insusi atunci cand analizeaza sensul vietii ca cineva care, printre altele, a supravietuit holocaustului, trecand prin mai multe lagare de concentrare ale nazistilor. 

  1. Zonele tale eronate (Wayne Dyer)

Acest bestseller se numara printre cele mai bine vandute carti din istorie si, in ciuda faptului ca a fost publicat cu peste 40 de ani in urma, este inca foarte influent si popular. Este usor de inteles de ce citind primele sale pagini: propune o explorare a conceptelor care, intr-un mod obisnuit, ne determina sa ne autosabotam si sa ne indepartam de fericire. In acest fel, ajuta sa tinem cont de ele pentru a le neutraliza influenta in viata noastra de zi cu zi.

  1. Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul (Robin Sharma)

Aceasta carte nu adopta structura tipica a lucrarilor de autoajutorare sau de dezvoltare personala, deoarece este un roman . Prin povestea unui om care decide sa-si intoarca viata, lasand in urma o viata plina de lux, prezinta diverse principii filozofice inspirate din sistemele religioase legate de budism si care pot fi aplicate in cautarea sensului.

  1. Capcana fericirii (Russ Harris)

O carte care joaca impotriva multor carti de dezvoltare personala care se concentreaza pe ideea de gandire pozitiva. Practic, apara ideea ca o parte din trucul de a trai vieti pline de sens si satisfactie are de-a face cu a lasa in urma obsesia de a controla emotiile si de a ne concentra asupra pozitivului si, in schimb, sa se concentreze pe conectarea obiceiurilor si actiunilor cu valorile care reprezinta calea noastra. de a fi.

  1. Prima si ultima libertate (Jiddu Krishnamurti)

In aceasta carte, unul dintre cei mai importanti ganditori moderni din India discuta o tema comuna in cartile de dezvoltare personala si filozofia din Asia de Sud: cum ar trebui sa gestionam ambitiile si dorintele?

  1. Flow (Mihaly Csikzentmihalyi)

In aceasta lucrare, unul dintre cei mai mari reprezentanti ai psihologiei pozitive vorbeste despre constructul psihologic care l-a facut celebru pe plan international: starea de flux, care reprezinta o experienta centrala atunci cand vine vorba de intelegerea a ceea ce ne motiveaza si ne face sa simtim ca suntem conectati la un scop semnificativ. Prin paginile sale, invatam sa ajungem mai des la aceasta stare si sa profitam de potentialul ei ca sursa de motivatie.

  1. Cele 7 obiceiuri ale oamenilor foarte eficienti (Stephen Covey)

Aceasta este una dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala pentru cei care doresc sa se concentreze pe aspectele practice ale unei vieti mai implinite si mai eficiente in timp. Nu degeaba a devenit un best seller, mai ales printre oamenii cu cariere profesionale foarte active.

  1. Cum sa-ti faci norocul (Alex Rovira si Fernando Trias de Bes)

O poveste simpla care exprima o idee puternica: nu ne putem preface ca avem noroc controland perfect tot ce ni se intampla, dar putem crea contexte in care este mai probabil ca, daca avem noroc, sa putem profita la maximum de este posibil.

  1. Revelatii despre creier (Jill Taylor)

O carte inspirata in care autoarea vorbeste despre experienta ei de neurolog care, in scurt timp, si-a vazut viata rasturnata cand a suferit un accident vascular cerebral care i-a lasat inutila o mare parte a creierului. Principala caracteristica a acestei lucrari este ca ne arata modul in care cunoasterea, prin ea insasi, nu ne face fericiti daca nu o putem face sa se potriveasca cu valorile si emotiile noastre.

  1. Arta de a iubi (Erich Fromm)

In aceasta carte, unul dintre cei mai importanti ganditori ai secolului XX ne arata care este, pentru el, natura dragostei si a legaturilor afective, dintr-o perspectiva umanista puternic influentata de existentialism.

Articole relevante