Acasa Actualitate Cum ii ajuta pe cei mici un anumit tip de biciclete?

Cum ii ajuta pe cei mici un anumit tip de biciclete?

Autor: admin

Daca in urma cu cativa ani nu erau atat de raspandite, acum odata ce vremea permite, in parcuri, locuri de joaca si alte spatii amenajate pot fi observati tot mai multi prichindei manevrand cu elan un tip de biciclete care ne starnesc interesul.

Ceea ce este deosebit la aceaste mici mijloace de transport pe doua roti este faptul ca nu sunt dotate cu pedale, asa cum au bicicletele clasice.

Aceste biciclete fara pedale sunt special construite pentru copiii cu varste de la unu pana la cinci- sase ani, iar incurajarea celor mici de a le utiliza le va aduce o serie de beneficii importante. Pentru ca este cat se poate de cunoscut ce loc important ocupa in copilarie si nu numai o bicicleta, cea destinata celor mici, construita fara pedale, va avea chiar rolul de a-i pregati pe prichindeii cu varste intre unu si sase ani sa faca trecerea catre bicicleta clasica, dotata cu pedale, fara emotii si fara prea multe ezitari odata asezati in sa.

Fata de triciclete care nu le ofera prea multa activitate si implicare, bicicletele fara pedale ii impulsioneaza pe cei mici sa depuna mai mult efort, sa-si mentina mai bine echilibrul in sa, balansand din picioare, sa capete independenta mai multa, sa se simta mandi si sa se considere ca sunt mai mari, pentru ca parintii lor nu vor mai fi nevoiti decat sa-i supravegheze, fara sa se mai implice direct in controlul bicicletei. Totodata, alaturi de entuziasmul celui mic, care va fi atras rapid de noul sau partener de distractie, el va capata mult mai multa incredere in propriile forte, constatand ca poate manevra singur bicicleta fara pedale, fara ajutorul unui adult.

De asemenea, acest dispozitiv special devenit jucaria favorita cu care copilul va fi incantat sa se deplaseze si sa isi continue perfectionarea mersului pe doua roti va ajuta la dezvoltarea fizica armonioasa a copilului,  ii va da energie si il va ajuta sa gaseasca mai rapid solutii la diverse situatii specifice varstei.

Si toate aceste caliati ale bicicletei fara pedale vor contribui la pregatirea copilului pentru ca, atunci cand va veni timpul, sa urce fara emotie pe saua unei biciclete clasice, fara a mai avea nevoie de o etapa de tranzitie, care presupune deplasarea macar o perioada pe o bicicleta cu pedale dar si cu roti ajutatoare.

Articole relevante