Acasa Diverse Cum te poti pregati pentru o operatie de liposuctie si cum decurge operatia?

Cum te poti pregati pentru o operatie de liposuctie si cum decurge operatia?

Autor: admin

Operatia de liposuctie necesita o pregatire prealabila, astfel incat pacientul sa fie gata de o interventie chirurgicala. De obicei, medicul este cel care ofera indicatii precise in sensul acesta.

Alimente si medicamente

Inainte de procedura, pacientul va discuta cu chirurgul despre ce ar trebui sa astepte de la interventia chirurgicala. Chirurgul va revizui istoricul medical al pacientului si va intreba despre orice afectiune medicala pe care pacientul ar putea-o avea si despre orice medicament, supliment sau plante medicinale pe care le poate lua.

Chirurgul poate recomanda ca pacientul sa nu mai ia anumite medicamente, cum ar fi anticoagulantii, cu cel putin trei saptamani inainte de operatie. De asemenea, este posibil sa fie necesare anumite teste de laborator inainte de procedura.

Alte precautii

Daca procedura necesita indepartarea unei cantitati mici de grasime, operatia poate fi efectuata intr-un cabinet. Daca o cantitate mare de grasime va fi indepartata – sau daca pacientul intentioneaza sa efectueze alte proceduri in acelasi timp – operatia poate avea loc intr-un spital, urmata de o sedere peste noapte. In ambele cazuri, ideal ar fi ca altcineva sa ia pacientul acasa.

Inainte de procedura de liposuctie, chirurgul poate marca cercuri si linii pe zonele corpului care urmeaza sa fie operate. De asemenea, pot fi facute fotografii, astfel incat imaginile inainte si dupa sa poata fi comparate.

Modul in care se efectueaza procedura de liposuctie depinde de tehnica specifica utilizata. Chirurgul va selecta tehnica potrivita in functie de obiectivele de tratament, de zona corpului care urmeaza sa fie tratata si de celelalte proceduri de liposuctie din trecut.

Liposuctia tumescenta este cel mai frecvent tip de liposuctie. Chirurgul injecteaza o solutie sterila – un amestec de apa sarata, care ajuta la indepartarea grasimilor, un anestezic (lidocaina) pentru a calma durerea si un medicament (epinefrina) care provoaca ingustarea vaselor de sange – in zona care este tratata. Amestecul de fluid face ca zona afectata sa se umfle si sa se rigidizeze.

Chirurgul face apoi mici taieturi in piele si introduce sub piele un tub subtire numit canula. Canula este conectata la un aparat care aspira grasimea si fluidele din corp. Lichidul corporal poate fi completat printr-o perfuzie.

Articole relevante