Acasa Romania Peste 60% din subsolurile caselor au o problema cu umiditatea

Peste 60% din subsolurile caselor au o problema cu umiditatea

Autor: admin

Deoarece riscul de descompunere si deteriorare al unei structuri in urma contactului cu niste cantitati ridicate de apa este unul enorm, nu este exagerata comparatia daunelor unei inundatii cu cele ale unui incendiu. Prin hidroizolatie, viata unei structuri este extinsa; un acoperis hidroizolat o sa reziste mai mult in timp decat unul simplu. 

De ce aleg oamenii hidroizolatia?

Umiditatea care patrunde in casa poate sa duca la multe probleme de sanatate pentru locuitorii spatiului respectiv. Tocmai din aceasta cauza, problema hidroizolatiei nu se concentreaza doar pe factorul estetic, ci si pe cel de sanatate. Mucegaiul rezultat din patrunderea umiditatii in casa, nu este doar neplacut la vedere, ci poate provoca daune sanatatii pe perioade nedefinite. 

Hidroizolatia diferitelor structuri are si un aspect pozitiv din punct de vedere comercial. Este complet normal ca oamenii vor sa se simta in siguranta in propria casa, iar o locuinta hidroizolata o sa le ofere acest confort si o sa-i ajute sa se decida atunci cand au de ales intre mai multe optiuni. De aceea, pe o perioada mai lunga, hidroizolatia casei sau a anumitor componente din ansamblul ei o sa ofere mai multe castiguri decat pierderi financiare.   

Beneficiile hidroizolatiilor pentru terase

Bineinteles, in momentul in care un individ alege hidroizolatie terasa lui, beneficiile vor aparea imediat. In primul rand, terasa va putea fi folosita, fara riscul patrunderii apei sau a umezelii in structura, ceea ce rezulta in desfasurarea activitatilor intr-un mod confortabil, fara griji. Acest lucru duce automat si la extinderea perioadei de utilizare a terasei, fara reparatii capitale. 

Din punct de vedere comercial, avem pe de-o parte cresterea pretului structurii in cazul unei vanzari si pe da alta parte, reducerea costurilor ce ar fi fost facute in scopul repararii zonelor afectate de apa si umiditate. Banii repesctivi pot fi, asadar, investiti in alte proiecte. 

O terasa hidroizolata nu va permite inflitrarea apei si nici nu va genera dinsconfort oamenilor ce o folosesc. Indiferent de calitatea structurii in momentul in care a fost construita, orice cladire sufera la un moment dat din cauza conditiilor nefavorabile ale vremii si de aceea este important ca locuitorii lor sa faca tot posibilul pentru a preveni niste daune costisitoare. 

Articole relevante