Acasa Actualitate Darius Vâlcov anunță că Guvernul se pregătește să schimbe încă o LEGE! Atac furibund împotriva Realitatea TV și RCS & RDS

Darius Vâlcov anunță că Guvernul se pregătește să schimbe încă o LEGE! Atac furibund împotriva Realitatea TV și RCS & RDS

Autor: admin

Darius Vâlcov anunță că Guvernul se pregătește să schimbe încă o LEGE! Atac furibund împotriva Realitatea TV și RCS & RDS

„Realitatea TV are astăzi, la sfârşitul lunii trecute, 121,4 milioane de lei datorie. În fiecare lună mai adaugă încă un milion datorie. Din 2011 Realitatea nu mai plătit nici măcar un leu la bugetul de stat. Nu se plătesc nici măcar contribuţiile pentru ei (pentru angajaţi – n.r.) pentru pensii sau pentru sănătate. Cam 9,2 miliarde de lei sunt datoriile cu reţinere la sursă. Adică firma le reţine. Cu şapte ani de zile nu mai există niciun caz, pentru că legea spune că dacă nu ieşi din insolvenţă intri în faliment. În cazul Realitatea, sunt două firme care deţin Realitatea şi fiecare la rândul ei mai are una, mai are trei în insolvenţă, iar cealaltă mai are nouă în insolvenţă, adică sunt 13 în insolvenţă deţinute de un număr de acţionari”, a afirmat Vâlcov.

Consilierul premierului a mai spus că banii datoraţi de firmele aflate în insolvenţă „probabil nu vor mai putea fi recuperaţi niciodată”.

„Astăzi avem de recuperat, nu numai de la această categorie, ci toate arieratele, sunt de 97 de miliarde de lei. 84% sunt nerecuperabili”, a mai spus Vâlcov.

Consilierul premierului spune că şase din şapte fonduri de pensii private au investit în RDS

Vâlcov a spus că şase din şapte fonduri de pensii private au cumpărat acţiuni la RCS-RDS, în condiţiile în care compania a înregistrat, într-un an scăderi pe bursă de 25%, iar trendul se menţine şi în anul următor.

„RCS-RDS anul trecut această companie, care nimeni nu ştia cât valorează, s-a gândit hai să ieşim, deşi aveau 153 de milioane de euro capital, atât aveau ei bunurile lor, să ieşim pe piaţă să ne evaluăm. La cât s-au evaluat? La patru miliarde de lei, adică de patru ori mai mult. Au ieşit pe piaţă în condiţiile în care cei care trebuiau să cumpere ştiau- această companie are dosar penal, chiar atunci au ieşit. Administratorii ei, în dosar penal. Între 30 şi 50% dintre reţele nu au avize, adică s-au legat prin localităţi, a sunat cineva de la DNA au mai sunat din altă parte şi s-au rezolvat lucrurile în sensul că au trecut cu firul. Fondul de pensii au zis hai să cumpărărm acţiuni la RDS. Cu cât? 4 miliarde. Patru valorează? Cu atât cumpărăm şi noi. Ce s-a întâmplat într-un an? Şase din cele şapte fonduri, minim cinci au acţiuni la RDS în condiţiile în care într-un an de zile acţiunile au scăzut cu 25%, adică azi compania nu mai valorează patru miliarde, valorează trei. Într-un an trendul este să se ducă cu încă 25% în cap, în condiţiile în care astăzi compania are 1,2 miliarde de euro datorii”, a declarat Darius Vâlcov, la România TV.


Alte articole

Pagina 1 din 2

Sursa: https://www.capital.ro/darius-valcov-anunta-ca-guvernul-se-pregateste-sa-schimbe-inca-o-1.html

Articole relevante