Acasa Afaceri De ce ai nevoie de un răcitor de bere în unitatea ta HoReCa?

De ce ai nevoie de un răcitor de bere în unitatea ta HoReCa?

Autor: admin

Afacerea cu bere este extrem de înfloritoare de foarte multe secole și cu siguranță există milioane și milioane de iubitori de bere în lume. Dar cu toate acestea printre ei nu există persoane care să prefere să bea această băutură atât de populară caldă sau de-a dreptul fierbinte. 

Un răcitor de bere bun face diferența!

Răcitorul de bere este cel mai important element al sistemului de distribuire a berii. Dispozitivul în cauză este o unitate de compresie care ajută la reducerea temperaturii berii până la una optimă. Cu acesta, în unitatea HoReCa se poate menține temperatura băuturii în interval de 4-8 grade Celsius în mod constant. Fluctuațiile de temperatură afectează negativ gustul berii și contribuie la spumare abundentă, de aceea este coșmarul tuturor berarilor. 

Există mai multe tipuri de răcitoare de bere și multe modele pe piața de profil. Ele diferă în ceea ce privește:

– designul;

– prețul;

– principiul de funcționare. 

Cum funcționează un răcitor de bere?

De la bun început trebuie spus că răcitorul de bere profesional este un echipament care trebuie să funcționeze chiar înainte ca berea să fie servită. Băutura se mișcă de-a lungul bobinelor, este saturată cu dioxid de carbon și, în același timp, se răcește înainte de a fi turnată într-un pahar sau alt recipient special.

Pentru a înțelege principiul de funcționare a unui răcitor de bere, trebuie să decizi în cunoștință de cauză mai întâi asupra tipurilor de dispozitive. Există două tipuri de ele la locul de instalare:

  • de poziționat pe tejghea;
  • de montat sub tejghea.

Un răcitor de bere modern de poziționat pe tejghea se caracterizează prin:

– compactitate; 

– uneori chiar și prin absența unei coloane de turnare ca fiind inutilă (în unele modele de instalații pentru frumusețe, berarii le păstrează);

 – instalare rapidă și ușoară. 

Două mici dezavantaje pentru aceste modele de răcitoare pot fi considerate productivitatea și puterea ceva mai scăzute, așa că este mai rezonabil să folosești răcitoare pentru tejghea în care berea este vândută într-un sortiment mic (până la 4 soiuri) și în cantități mici (până la maxim 50 de litri pe oră). 

Unitățile de răcire de poziționat sub tejghea sunt dispozitive staționare (cele mai multe modele nu se pot muta după dorință, odată instalate) și sunt puse într-o poziție verticală sau orizontală, după caz. 

Există și dispozitive numite kegerator, dar sunt folosite în principal pentru a răci o cantitate mică (până la 2 butoaie) de beri mai scumpe, de lux. Răcirea acestora (în butoi) de regulă atinge temperatura de proiectare în câteva ore. 

Avantajele răcitorului de bere așezat sub tejghea:

  • productivitate ridicată (până la 350 litri/oră);
  • putere mare de răcire;
  • posibilități largi de răcire (până la 20 de soiuri în același timp);
  • eliberarea spațiului pe tejgheaua de servire.

Dezavantajul major al răcitorului de bere sub tejghea este dimensiunea sa impresionantă, astfel încât utilizarea unor astfel de dispozitive este recomandabilă în unitățile în care se vând volume mari de bere de diferite soiuri. 

Reguli de funcționare a răcitoarelor

Pentru ca dispozitivul să nu-și piardă eficacitatea, este important să urmezi instrucțiunile de utilizare și să respecți următoarele reguli:

  • unitățile de debit nu pot fi pornite fără apă (compresorul se poate defecta);
  • trebuie să monitorizezi nivelul apei, astfel încât să nu înghețe în rezervor împreună cu băutura în sine, ceea ce va duce și la o defecțiune a răcitorului;
  • ventilația este importantă pentru dispozitiv, astfel încât să nu se supraîncălzească, motiv pentru care distanța dintre acesta și alte obiecte trebuie să fie de cel puțin 1,5 cm;
  • nu depăși modul de funcționare și răcire a berii, deoarece o creștere a sarcinilor de vârf va conduce la spumare abundentă a acesteia.

Pentru a evita problemele cu funcționarea răcitorului de bere, alege un dispozitiv de calitate de pe site-ul tcromania.com!

Articole relevante