Acasa Afaceri Cum alegi un camion ideal pentru firma ta

Cum alegi un camion ideal pentru firma ta

Autor: admin

Zagreb, Croatia – December 07, 2020 – Brand new Volvo FH500 I-Save driving fast on a motorway. I-Save lets you drive at lower revs and higher gear for a longer time with 10% less fuel consumption.

Există o mare varietate de tipuri de camioane și, în fiecare categorie în parte, o serie de modele provenind de la diferiți producători.

Alegerea vehiculului ideal este foarte importantă deoarece va influența costurile de operare, tipul de marfă care va fi transportată și chiar confortul șoferului de camion în timpul călătoriilor pe care acesta le efectuează.

Pe de altă parte, este important ca antreprenorii firmelor de transport să țină cont și de costul achiziției, de timpul de amortizare al investiției.

Iată mai jos câteva sfaturi pentru a cumpăra camionul ideal pentru tine, eficient la muncă și confortabil de condus. 

Alege cu atenție de îți dorești cu adevărat: un camion nou sau un camion folosit

Atât achiziționarea unui camion nou, cât și a unuia uzat au avantaje și dezavantaje care vor depinde de situația șoferului de camion și de utilizarea care se va face vehiculului în cauză.

Prin urmare, este importantă planificarea, căutând informații despre bugetul disponibil, nevoile principale, ce tip de transport se va face cu vehiculul respectiv și dacă un camion cu 0 km poate contribui la realizarea unui transport de marfă mai avantajos financiar decât unul second hand. 

Avantajele și dezavantajele achiziționării unui camion nou

Un camion nou are garanție din fabrică împotriva oricărui defect care poate să apară în funcționarea sa și are un program de revizii la reprezentanță.

În plus, este echipat cu cea mai recentă tehnologie, făcând operarea sa mai economică și mai puțin poluantă. Există și certitudinea că piesele sunt originale și în perfectă stare.

În afară de asta, performanța de rulare pe drumurile publice este mult mai mare, permite economii de combustibil și un confort deosebit, aducând mai multă siguranță șoferilor de camion.

Cu toate acestea, prețul acestuia poate fi destul de mare, iar deprecierea vehiculului este mai rapidă în primii câțiva ani. Această devalorizare poate fi compensată doar de nevoia mai mică de piese de schimb și întreținere.

Avantajele și dezavantajele unui camion folosit

Achiziționarea de autovehicule second hand, de exemplu a unui camion VOLVO,  poate fi o alternativă atractivă deoarece vehiculul a suferit deja o depreciere valorică și, prin urmare, va necesita o investiție mai mică în comparație cu unul nou cu aceleași specificații.

În unele cazuri, poți cumpăra unul folosit, care are încă o garanție din fabrică.

Cu toate acestea, nu se poate cunoaște proveniența pieselor folosite la întreținere sau starea exactă de conservare a autovehiculului, fapt care necesită o atenție mult mai mare la momentul cumpărării.

Modele de camioane Volvo bune

Volvo FH 540

Nu e de mirare că FH 540 se află în fruntea listei celor mai bune camioane de cumpărat în prezent.

Acest camion, în versiunea 6×4, are o capacitate de până la 74 de tone Greutate Totală Brută Combinată. Motorul cu șase cilindri în linie de 13 litri generează până la 540 CP, ceea ce face ca acest model să fie excelent pentru operațiuni pe drumuri lungi.  

Este utilizat pe scară largă pentru transportul cerealelor, mărfurilor cu valoare adăugată mare și produselor chimice, datorită atributelor sale tehnice și de siguranță. 

Nu trebuie uitat nici pachetul tehnologic al lui FH 540. Sistemul I-See, de exemplu, citește traseul pe care va trece camionul și, când se întoarce în același loc, traseul este deja înregistrat și ușor de recunoscut. Prin aceasta, sistemul ajută automat șoferul să aleagă cea mai bună treaptă de viteză, reducând consumul de motorină. 

Un alt sistem inteligent prezent pe Volvo FH 540 este Driver Coaching. Acest sistem evaluează performanța șoferului în timpul călătoriei în funcție de accelerație, frânare, utilizarea treptelor de viteză etc. Apoi, la sfârșitul călătoriei, se generează un scor de la 0 la 100, care apare pe computerul de bord. Aceste date pot fi accesate de către transportator sau managerul flotei, prin Volvo Dynafleet, care este un  software de gestionare a flotei. 

Volvo FH 460 

Acest model de camion Volvo este cunoscut pentru că oferă o performanță și o calitate deosebită, care îndeplinesc nevoile transportatorului pe drumuri lungi. Are caracteristici tehnologice foarte bune, precum ar fi frânarea de urgență. 

Acest camion are un motor D13C460 cu 6 cilindri în linie, care generează o putere maximă de 460 CP. Volvo FH 460 are, de asemenea, sisteme tehnologice performante, precum I-See și Driver Coaching (menționate mai sus), care ajută șoferul în timpul călătoriilor lungi. 

Pe Autoline.ro poți găsi anunțuri atractive de camioane Volvo noi și second hand. Intră să le vezi!

Articole relevante