Acasa Actualitate De ce este important sa stii valoarea casei tale

De ce este important sa stii valoarea casei tale

Autor: admin

Majoritatea proprietarilor de case stiu cat au platit pentru proprietatea lor si cat de mult este ipoteca lunara, dar nu toata lumea stie care este valoarea curenta a proprietatii lor. De ce conteaza? Chiar daca proprietarul intentioneaza sa locuiasca acolo pentru mult timp, este foarte important sa cunoasca tot timpul valoarea imobilului si, pentru acest lucru, cele mai bune firme sunt cele de evaluare imobiliara.

Valoarea actuala de piata este importanta pentru o multime de motive, cum ar fi scopuri de asigurare, impozit pe proprietate, planificare financiara si, bineinteles, la vanzari, ipotecare sau inchiriere.

Importanta serviciilor de evaluare imobiliara

Orice vanzare rezidentiala se va face pe baza unui pret care se stabileste cel mai corect prin evaluare imobiliara. Acest lucru ar trebui sa ofere o orientare in ceea ce priveste valoarea proprietatii, pe baza diferentelor intre propria locuinta si cele de pe aceeasi strada si din aceeasi zona.

Impozitul pe proprietate

Atunci cand este evaluata proprietatea pentru acest scop, este valoarea curenta de piata cea care trebuie luata in considerare. Prin subevaluarea proprietatii exista sansa de a primi o amenda, iar prin supraevaluare exista sansa de a plati prea mult.

Asigurare

O multime de proprietari cad in capcana utilizarii valorii curente de piata sau a pretului initial de achizitie la obtinerea unei cote pentru asigurarea de domiciliu. Acest lucru va duce, in general, la prime mult mai mari. Ar trebui sa se utilizeze intotdeauna costul obtinut la evaluare.

Planificare financiara

Este bine sa fie evaluata valoarea curenta neta inainte de a lua orice decizie majora. Prin verificarea valorii curente de piata a casei, se poate determina daca proprietarul se incadreaza pentru un credit ipotecar. Aceste informatii sunt extrem de importante atunci cand au loc decizii majore in viata sau cand sunt luate imprumuturi.

La vanzare

Acesta este, probabil, cel mai evident moment in care trebuie sa fie cunoscuta valoarea reala de piata a proprietatii. O proprietate cotata la un pret prea mare nu se va vinde rapid si va ramane mult in asteptare, pe cand o proprietate oferita spre vanzare la un pret mai mic va produce pierderi pentru proprietar.

In momentul in care o persoana trebuie sa vanda o casa este foarte posibil ca aceasta sa aiba tendinta de a urca pretul foarte mult. Recomandarea este o discutie cu un profesionist, care va spune clar pretul real pentru acel imobil.

Pe langa toate acestea, se recomanda evaluarea imobilului si pentru inchiriere. Chiar daca multe persoane au tendinta sa stabileasca pretul din ochi, se recomanda discutia cu un evaluator. Acesta va sti exact care este rata cea mai justificata. Cu cat rata este mai aproape de realitate, cu atat cresc sansele ca o locuinta sa poata fi inchiriata.

Astfel, indiferent de motivele de mai sus, este foarte important ca o casa sa fie evaluata corect de o persoana profesionista. Evaluarile se fac la an, pentru ca preturile se modifica de la un an la altul si uneori chiar de la o luna la alta, motiv pentru care va trebui sa se reia evaluarea.

Articole relevante