Acasa Romania De ce să închiriezi o mașină dacă locuiești în Capitală?

De ce să închiriezi o mașină dacă locuiești în Capitală?

Autor: admin

Închirierea loco a unui autoturism este tot mai frecventă în zilele noastre. Mai ales dacă ne referim la închirieri auto București, aceste servicii sunt foarte solicitate datorită avantajelor evidente pe care le prezintă.

Argumente pentru a renunța la folosirea mașinii personale

Pentru orice locuitor al Capitalei transportul public este folosit mai ales pentru deplasări pe distanțe scurte în și de la locul de muncă.

Uneori nu rentează ca să mergi zilnic cu mașina la serviciu pentru că riști să stai blocat cu orele în trafic. Mai bine te înghesui în metrou sau autobuz, dar ai garanția că nu faci chiar și două – trei ore seara, la întoarcere, precum s-ar întâmpla dacă ai folosi un autoturism personal.

În alte localități probabil că lucrurile sunt relativ normale, adică mașina este un mijloc de a ajunge rapid din punctul A în punctul B, nicidecum un mijloc de a sta țintuit pe drum cu zecile de minute, chiar dacă asculți la căști în acest timp vreun curs nou de NLP sau vreo carte audio pe care oricum ești prea obosit s-o citești în format fizic sau pe e-book reader când ajungi mult după căderea nopții acasă, frânt de oboseală de la atâta stat… în trafic!

Uneori chiar decizi că e mai bine să îți vinzi mașina și să redevii pieton. Dar dacă ai făcut asta, s-ar putea ca la un moment dat să se ivească totuși nevoia de a lua pe cineva de la aeroport sau chiar de la gară. Plus că în concediu, dacă decizi că vrei să faci un periplu prin zonele turistice ale României, clar ai nevoie de o mașină. Ce poți face atunci, dacă tocmai ți-ai înstrăinat definitiv mașina, într-un puseu de supărare? Apelezi la o firmă de închirieri auto!

Cele două motivații principale care determină oamenii să închirieze o mașină sunt:

vacanțele;

– călătoriile de afaceri.

Varianta de a închiria un autoturism doar dacă ai nevoie este categoric mai avantajoasă decât aceea de a deține o mașină proprietate personală. Scapi de grija plății locului de parcare sau a închirierii unui garaj, de asigurări, de stresul că dacă ți-ai lăsat vehiculul în fața blocului s-ar putea să nu îl mai găsești întreg, pentru că vreunui hoț de componente i s-a năzărit ca să te lase taman pe tine fără capace la roți ori fără oglindă retrovizoare. Nu mai ai grija reviziilor, nici deselor drumuri la service-ul auto pentru vreo problemă mecanică sau de natură electrică ori pur și simplu pentru spălarea mașinii.

Dacă vei pune pe hârtie toate sumele pe care le economisești dacă renunți la mașina ta personală, o să vezi că o să faci anual o rezervă serioasă în bugetul familiei pentru petrecerea unui concediu frumos și îți mai rămân bani și pentru închirierea unei mașini.

Dar chiar și aceia care nu vor să renunțe la autoturismul pe care îl posedă în calitate de proprietari se pot bucura de beneficiile unei mașini aleasă după voia inimii din catalogul unei firme de închirieri auto.

Poate că propria lor mașină este la service pentru o perioadă mai îndelungată sau pur și simplu vor să facă o impresie bună unui partener de afaceri, unor prieteni ori rude sosite de departe. Și pentru asta închiriază o mașină de fițe, ultimul răcnet, care să îi lase cu gurile căscate de uimire. Impresia contează, iar o mașină nouă, elegantă, strălucind de curățenie, care toarce domol precum un motănel când rulează, reprezintă un as în mâneca aceluia ce o deține, fie și pe termen limitat.

Închiriază mașina visată, dacă nu ai bani să cumperi un astfel de model!

Se pot închiria modele diferite de mașini, neinscripționate cu numele firmei rent a car. Acest lucru vă oferă și posibilitatea de a schimba vehiculele în funcție de dorințele sau nevoile dvs. de moment. Este o modalitate ieftină de a ieși din cotidian prin folosirea unor vehicule diverse de-a lungul unei perioade de timp și a putea experimenta stiluri de conducere diferite.

Așadar, închirierea mașinilor este o modalitate economică și ecologică de a călători cu mașina visată, cu toate avantajele unui autovehicul personal și fără mari inconveniente. Testați această variantă anul acesta și o să-mi dați dreptate!

Articole relevante