Acasa Actualitate Interfon sau videointerfon, tu ce alegi?

Interfon sau videointerfon, tu ce alegi?

Autor: admin

Instalarea unui interfon sau a unui videointerfon a devenit astăzi o normalitate în imobilele rezidențiale cu mai mulți proprietari, precum și în clădirile de birouri. Mai nou, chiar și proprietarii particulari de locuințe la curte încep ca să își monteze astfel de dispozitive, conștienți fiind de utilitatea incontestabilă pe care ele o prezintă.

Decizia de a instala unui astfel de sistem modern are la bază dorința oamenilor de a avea un plus de siguranță, de prim control al acelora ce doresc să pătrundă pe o proprietate ce le aparține.

Cel mai modern sistem de primă protecție pentru un imobil

În ultima vreme, videointerfoanele sunt tot mai solicitate, deoarece cu ajutorul lor se poate efectua o mai bună monitorizare a persoanelor ce intră și ies dintr-un imobil, mai ales în zonele unde se constată o creștere a infracționalității. Dar și în cartierele foarte liniștite, pentru că întotdeauna paza bună trece primejdia rea, nu-i așa?

Avantajul pe care un videointerfon îl oferă în comparație cu un interfon este acela că nu mai este nevoie de a ridica receptorul pentru a avea acces la imaginea din fața ușii/porții de intrare în imobil, ceea ce permite de multe ori identificarea persoanei apelante (dacă este vorba de cineva cunoscut) sau de a face o primă apreciere vizuală cu privire la acela care dorește să pătrundă pe respectiva proprietate.

Mai mult decât atât, nu este obligatoriu ca sistemul de videointerfon să fie în funcțiune cu monitorul pornit, dacă nu se dorește acest lucru (de exemplu, pe timpul nopții) el se poate închide, rămânând activă doar componenta sa audio.

De multe ori, prin instalarea unui sistem de interfon video se poate renunța la portarul tradițional (uman) în favoarea acestui echipament performant de monitorizare a intrărilor și ieșirilor dintr-o clădire.

Această clasă de echipamente de securitate adaugă de obicei valoare unei locuințe. Produse performante din punct de vedere tehnologic și estetic, oferă posibilitatea de a adapta  alegerea la ceea ce îl interesează pe client în mod special:

– ca design: există monitoare plate, tactile, de diferite dimensiuni și chiar forme;

– monitoare multimedia cu know how ridicat ce au funcții diferite referitoare la claritatea imaginii, dar și la modul de răspuns la apeluri, de activare a ușii;

înglobarea tehnologiei NFC: sistemul este compus din telecomenzi care permit deschiderea ușii fără a mai fi nevoie de chei.

– capacitatea de a putea deschide mai multe uși în mod selectiv (de la intrare, garaj, ușa din spate – dacă este vorba de o casă privată sau de la diferitele intrări firme – dacă este vorba de un agent economic).

Lucruri de care trebuie să se țină cont atunci când se instalează un interfon sau videointerfon

În cazul unui interfon comunicarea se face doar prin voce cu persoana care este afară. Se formează o conexiune între panoul extern și telefonul din interiorul locuinței celui în cauză.

În cazul unui videointerfon  componenta audio se combină cu aceea video. Proprietarul poate vedea persoana aflată în exteriorul ușii/porții de intrare pe un monitor ce face corp comun cu partea de interfon. Imaginea poate fi afișată în alb-negru sau chiar color, în funcție de caracteristicile monitorului ales.

Videointerfoanele pot avea, de asemenea, caracteristici speciale precum ar fi vizionarea de imagini pe timp de noapte.

Prin urmare, înainte de a decide ce e mai bun pentru dvs., un interfon sau mai degrabă un videointerfon, trebuie să analizați dacă caracteristicile pe care le prezintă diferitele sisteme se adaptează la ceea ce căutați cu adevărat. De asemenea, va depinde și de locul unde va fi instalat echipamentul: într-o casă particulară la curte, într-un imobil rezidențial cu mai multe apartamente sau o firmă.

În final, cu certitudine veți găsi acel sistem de primă securitate pentru accesul pe un imobil care să vă îndeplinească așteptările și să să încadreze în bugetul de care dispuneți.

Articole relevante