Acasa Diverse Echipamente performante pentru produse de patiserie apetisante

Echipamente performante pentru produse de patiserie apetisante

Autor: admin

Modelele de cuptoare pentru patiserie profesionale sunt foarte diferite de cuptoarele casnice. Astfel de cuptoare trebuie să fie de dimensiunea, puterea și să prezinte ușurința în utilizare cerute de agentul economic respectiv.

TC România Crown Cool are în ofertă cuptoare gastronomice și cuptoare pentru patiserie cu convecție cu control mecanic sau digital, iluminare interioară și posibilitatea de a adăuga funcții opționale. Se găsesc aici cuptoare cu temperatură redusă, cuptoare cu convenție și dospitoare.

Un model performant de dospitor de la TC România

Dospitor pentru 12 tăvi 600×400 sau GN 1/1

Este un dospitor profesional pentru 12 tăvi de 600×400 sau GN 1/1, dotat cu termostat mecanic, un element de încălzire inferior și rezervor pentru apă. Având dimensiunile exterioare de 810 x 940 x 600 mm, 50 kg greutate și un interval de funcționare la temperaturi între 30 și 60 grade Celsius este un produs extrem de bun în orice unitate de patiserie. Putere echipamentului este de  2 kW și tensiune de alimentare de 230 V/ 50 Hz.

Într-un laborator de patiserie se lucrează cu mult aluat. În acest scop, vom avea nevoie de un cuptor de patiserie de bună calitate. După dospire este nevoie de coacere într-un cuptor performant, unde căldura să fie uniform distribuită.

Cuptoarele care încălzesc o singură parte a produsului vor face ca interiorul produselor să fie crude, iar la suprafață arse.

Din acest motiv, cuptorul pentru patiserie folosit pentru coacerea produselor specifice ar trebui să asigure temperatura și calitatea dorită. De asemenea, este important ca echipamentul de gătit să aibă și o opțiune de ventilator. Unele plăcinte sunt mai bune atunci când sunt gătite fără aer ventilat, altele cu aer cald uniform distribuit. Din acest motiv, caracteristicile pe care cuptorul le va avea sunt foarte importante.

Cuptoarele comerciale (profesionale) necesită o circulație mai mare a căldurii, măsuri de prevenire a incendiilor, curățarea și întreținerea regulată decât cuptoarele de uz casnic. Există, de asemenea, multe tipuri diferite de cuptoare, în funcție de meniul afacerii și de tipul de mâncare care trebuie gătită.

Un astfel de echipament profesional trebuie să aibă capacitatea nu doar de a găti corect anumite tipuri de alimente, ci și de a lucra în mod continuu, fără a se defecta foarte des, așa încât valoarea sa de achiziție să se amortizeze cât mai rapid cu putință și, în plus, să aducă și profit agentului economic în cauză.

Chiar și pentru unitățile horeca ce posedă mai mult de un cuptor, defectarea unui astfel de echipament gastronomic înseamnă pierderea productivității muncii și o capacitatea scăzută a bucătăriei de a face față la comenzile sosite din partea clienților. Din toate aceste motive, cuptorul este cea mai importantă achiziție pentru o bucătărie.

Indiferent cât de bine este frământat aluatul, tot efortul se duce pe apa sâmbetei dacă cuptorul de patiserie nu funcționează la parametri optimi. Trebuie să existe un cuptor bun de coacere pentru ca aluatul să se dezvolte bine.

Ce tipuri de produse de patiserie pot fi gătite în cuptorul cu convecție?

Se pot prepara într-un astfel de cuptor profesional toate felurile de aluat și preparate de patiserie uzuale, inclusiv blaturi de tort și pâine. Produsele care sunt coapte în cuptorul de convecție devin mai voluminoase și arată mai apetisant.

Totuși, ele ar trebui să fie utilizate pentru acelor preparate ce se vând calde, mai puțin pentru produsele de panificație reci, deoarece utilizând umezeala în timpul gătitului se poate genera o fermentare a produselor de panificație mai rapidă.

Un proces de preîncălzire când se utilizează cuptorul cu convecție conduce la preparate finale mai gustoase. Utilizând procedeul de gătire prin preîncălzire, produsele sunt gătite într-un timp mai scurt, cu o calitate mai bună.

Înălțimea tăvii, temperatura de preîncălzire și temperatura produsului care urmează să fie gătit (nou preparat sau scos din carcasă) sunt cei mai importanți factori în cuptoarele cu convecție pentru coacerea ideală. Înălțimea tăvii de copt nu trebuie să depășească 3 cm (înălțimea ideală este de 1 – 2 cm), temperatura de preîncălzire trebuie reglată corect înainte de gătire.

Articole relevante