Acasa Economie Eurostat: Romania, printre statele care angajeaza cei mai multi migranti din afara UE

Eurostat: Romania, printre statele care angajeaza cei mai multi migranti din afara UE

Autor: admin

Cehia, Romania, Portugalia si Polonia au cele mai ridicate rate de angajare a migrantilor nascuti in afara Uniunii Europene, potrivit datelor aferente anului 2017 publicate luni de biroul european de statistica, Eurostat.

In 2017, rata de angajare a persoanelor cu varste de 20-64 de ani din UE varia de la 63% in cazul migrantilor nascuti in afara UE la 73% pentru populatia autohtona si 75,4% pentru migrantii nascuti in alt stat membru al Uniunii.

In cazul migrantilor nascuti in afara Uniunii Europene, cele mai ridicate rate de angajare erau in 2017 de 79,4% in Cehia, 76,3% in Romania, 74,5% in Portugalia si 73% in Polonia.

Citeste si Romanii pleaca la munca in strainatate, asa ca Ministerul Muncii vrea sa dubleze numarul de muncitori straini

Intre statele membre, cea mai ridicata rata de angajare pentru migrantii din alt stat membru a fost consemnata in Marea Britanie, de 83,6%, urmata la mica distanta de Portugalia, cu 82,7%, Suedia, cu 80,7% si Estonia, cu 80,2%.

Cea mai ridicata rata de angajare a populatiei autohtone era in 2017 in Suedia, de 85,5%, Germania, 816% si Olanda, de 80,5%.

In schimb, cel mai scazut nivel era anul trecut in Grecia, atat pentru populatia autohtona (58,1%), cat si pentru migrantii nascuti in alt stat membru (56,1%), in timp ce Belgia avea cea mai scazuta rata de angajare a migrantilor proveniti din afara UE (52%) . …citeste mai departe despre „Eurostat: Romania, printre statele care angajeaza cei mai multi migranti din afara UE” pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: http://www.business24.ro/macroeconomie/stiri-macroeconomie/eurostat-romania-printre-statele-care-angajeaza-cei-mai-multi-migranti-din-afara-ue-1596644

Articole relevante